Késik az MTV feltámadása - nézettség

Vágólapra másolva!
Az év 42. hetében 7,6 százalékos közönségaránya volt az MTV-nek, amely több új műsort is indított októberben. Egyelőre nem látszik, hogy tömegek találtak volna vissza a köztévé egyes csatornájára.
Vágólapra másolva!

7,6 százalékos közönségarányt mért az AGB Nielsen az MTV-nél az év 42. hetében, azaz továbbra is 7-8 százalék körül ingadozik, mint korábban. A két nagy kereskedelmi tévé közül az RTL Klub 19,8, a TV2 18,3 százalékot regisztrált. A kereskedelmi célcsoportban az elmúlt héten az RTL 19,5, a TV2 16,3 százalékkal ment, a közszolgálati egyes csatorna az ötven alatti nézőknél 4 százalékot ért el (mint a Film+), de ezzel lemaradt a Cool és a Viasat3 mögött.

Ennek megfelelően a teljes lakosságnál készített toplista élén sem nagyon találni MTV-s műsort, az első harmincba csak a Híradó, a Kékfény és a Maradj talpon! fért be, ezek jócskán a csatornaátlag fölött teljesítettek. Az RTL-es X-Faktor megállíthatatlan, a tévézők közel fele a tehetségkutatót nézi szombat este. A Barátok közt viszi magabiztosan a második helyet, erős a Tények is. A Való Világ első párbaját a tévézők negyede figyelte, ennél lényegesen jobban hozott az előző széria - de a TV2 valóságshow-ja, az ÖsszeEsküvők rosszabbul áll, ott már ünnep, ha 20 százalék fölé megy egy-egy adás.

Top 30, teljes lakosság

agb nielsen

Minden adás a legnézettebb részével szerepel.
A csatorna neve után az adásba kerülés dátuma, ideje, időtartama, a műsor címe, az ezer főben mért nézettség, végül a közönségarány látható.
Forrás: AGB Nielsen