Egyórás lesz a Tények, korábban kezd az Aktív

Tények Azurák Csaba Várkonyi Andrea
Vágólapra másolva!
Csak ideiglenesen lett száműzve késő esti időpontra az Aktív, januártól átalakítva visszatér. A Tények egyórás lesz, Magyarországon szokatlan módon reklámblokkot is rak bele a Tv2.
Vágólapra másolva!

2012 januárjától egyórás lesz a Tv2 esti hírműsora, a Tények, utána pedig visszajön értékesebb, nézettebb műsorsávba az Aktív - tudta meg az [origo]. Tartalom szempontjából a Tények-ben nem lesz nagyobb változás, de a hosszabb műsoridő miatt bekerül majd több elem. "Nem fog több minden történni azért, mert hosszabb a Tények, így nálunk több lesz a sport, a kultúra, a fogyasztóvédelmi hír. Hétköznapi témákkal bővülünk, eseményekről, rendezvényekről számolunk be, azaz a műsor második fele könnyedebb lesz" - mondta megkeresésünkre György Bence, a Tv2 aktuális műsorainak vezető szerkesztője.

Egyórás műsort nemigen adnak megszakítás nélkül a reklámból élő kereskedelmi tévék (hacsak nem kétszer negyvenötperces BL-meccsről van szó), így a hosszú Tények-ben is lesz ilyen blokk. "A médiatörvény szerint meg lehet szakítani a hosszú hírműsort reklámblokkal, a világon több olyan ország van, ahol ez teljesen megszokott. Abszolút nem tartom helytelennek, hogy egy ilyen hosszú műsorban van szünet. Értékes és nagy presztízsű hirdetési lehetőség lesz a Tények-en belül" - vélte.

A képernyősök maradnak, a Tv2 szerint jól működik együtt Várkonyi Andrea (a képen), Azurák Csaba, Andor Éva és Pachmann Péter. "Több riportra, így több riporterre lesz szükség, több hazai történetet fogunk leforgatni. Így is havonta több millió forintértért vásárolunk vidékről képeket, interjúkat, leforgatott nyersanyagokat" - tette hozzá a vezető szerkesztő.

Az új, virtuális díszlet már decemberben látható lesz, György Bence szerint ez nagy technikai fejlődés. Nemcsak a látvány újul meg, hanem az adást készítő rendszer is új lesz, olyan, amit vezető angol és amerikai tévéknél alkalmaznak. A hírigazgató szerint ilyen technika nincs más hazai tévéknél.