Közel száz dolgozót bocsátott el a Tv2

Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója
Vágólapra másolva!
A csoportos létszámleépítés keretében 93 dolgozótól vált meg csütörtökön a Tv2 - értesült a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

93 dolgozót bocsátott el csütörtökön a Tv2 - értesült a Népszabadság. Főképp a különböző produkciókban dolgozó technikai szakembereket, operatőröket, technikusokat, stúdiószemélyzetet érintette a leépítés, ezen kívül megváltak öt riportertől, archivátoroktól és asszisztensektől is. Csökkentették a promóciós stáb és a pénzügyesek létszámát is. Az elbocsátások után, a lap tudomása szerint, a létszám valamivel 300 felett lesz a csatornánál.

A csoportos létszámleépítés tényét szeptember végén jelentette be a Tv2 vezérigazgatója, de az érintettekkel csütörtökön közölték, hogy a továbbiakban nem tartanak igényt a munkájukra. Simon Zsolt vezérigazgató korábban azt nyilatkozta az [origo]-nak, hogy a tévé hatékonyabb működtetése érdekében történnek az elbocsátások.

A nézettségben második csatornának 2010-ben 19 milliárd forintos árbevétele volt, ez mintegy 8,6 milliárd forinttal maradt el az RTL Klubétól. A cég a 2009-es 654 milliós nyereség után 2010-ben 2,2 milliárd forint veszteséggel zárta az évet.