Saját gyártású műsorok a közösségi médiummá váló OzoneNetworkön

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa közösségi médiaszolgáltatásként ismerte el az Origo Zrt.-hez tartozó OzoneNetwork tevékenységét. A csatorna újra sugároz saját gyártású műsort, valamint időjárás-jelentése is visszatér a képernyőre.
Vágólapra másolva!

Közösségi médium lett az OzoneNetwork, amely - négy hónapos szünet után - ismét készít saját műsort. November 1-jén Horizont címmel stúdióbeszélgetéseket indít, amely mindenkit érintő, közszolgálati témákat dolgoz fel. Minden hétköznap 23:00 órától tudósok, szakemberek, hozzáértők a stúdió vendégei, akik környezetvédelemről, fenntartható fejlődésről, növény- és állatvilágról, időjárásról, felfedezésekről, öko- vagy éppen hulladékgazdálkodásról, energiaforrásokról, országok és népcsoportok társadalmi-gazdasági állapotáról folytatnak eszmecserét. A moderátor Sőreghy Zita műsorvezető lesz, a felvétel pedig Magyarország legmodernebb, HD-virtuális stúdiójában készül, távvezérelt robotkamerákkal.


A csatorna műsoridejének több mint 50%-ában európai, 30%-ban pedig magyar gyártású műsort fog sugározni. "Ez remek alkalom arra, hogy újra létjogosultságot kapjanak a színvonalas és látványos hazai dokumentumfilmek. Számunkra fontos, mi történik a földön - e mottó mentén folytatjuk tevékenységünket. A közösségi oldalak segítségével például folyamatosan építjük és tartjuk fenn a kapcsolatot a földért felelősséget érző emberekkel, vállalatokkal" - mondta Pálmai L. Ákos, az Origo Televíziós és Webvideó Üzletágának vezetője.

Az OzoneNetwork újra ad aktuális időjárás-jelentést, óránként több alkalommal is, időnként pedig a siketek és nagyothallók számára feliratos műsorokat fog sugározni. Szemben a kereskedelmi médiumok tizenkét percével, egy közösségi médiaszolgáltató óránként maximum hat perces reklámidővel gazdálkodhat, ám a műsorszámok ezekkel nem szakíthatók meg.

Az OzoneNetwork az Origo Zrt. tévécsatornája.