Nincs már a köztévénél Bombera Krisztina, M. Kiss Csaba

Bombera Krisztina, tévés újságíró
Vágólapra másolva!
Folytatódtak az elbocsátások a közmédiumoknál. A négyszáznégy fős leépítés érinti M. Kiss Csaba műsorvezetőt és Bombera Krisztinát is.
Vágólapra másolva!

Négyszáznégy fős leépítéssel folytatódtak az elbocsátások a közmédiumoknál. A Népszabadság információi szerint az MTVA - többek közt - felmondott M. Kiss Csabának, Bombera Krisztinának, Szerbhorvát Györgynek, Teszári Nórának. M. Kiss a Kékfény műsorvezetője volt, majd a Pont című közéleti bulvárműsort szánták neki, de ez el sem indult. Bombera korábban az MTV amerikai tudósítója volt, utána a Panoráma című külpolitikai magazinműsort, majd a Teadélután-t vezette.

A szintén elbocsátott Szerbhorvát György a magyar rádió műsorelemző részlegét vezette. Teszári Nóra a Duna 2 csatornán bő egy hónapja kapta meg az Éjjeli őrjárat című műsort, de neki is felmondtak, akárcsak Várkonyi Attilának, aki korábban az MTV szórakoztató osztályát vezette (korábban DJ Dominique néven lemezlovasként vált ismertté.) A Hír24 internetes portál szerint szintén az elbocsátottak között van Kembe Sorel-Arthur aki az utóbbi időben szintén a Duna2 Éjjeli őrjárat című produkciójában dolgozott mint riporter.

Szabó László, a Médiaszolgáltatást-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatója a Népszabadságnak megerősítette, hogy miután az alap pénteken megállapodott a központi üzemi tanáccsal a leépítés részleteiről, a döntést hétfőn bejelentették a munkaügyi központoknak és ezután megkezdték az érintett munkavállalók elbocsátását.

2011 júliusában már volt egy leépítési hullám, akkor az MTVA felmondott - többek közt - Mészáros Antóniának, Winkler Nórának és Galambos Péternek is, több olyan szerkesztő mellett, akik a korábbi Kultúrház-at és a későbbi Aranymetszés-t készítették. Erről itt olvashat többet.