A Duna kettes csatornája helyén indul a Duna World

Vágólapra másolva!
A Balatonalmádiban megrendezett Korrektúra 2011 konferencián Dobos Menyhért, a Duna Tv vezérigazgatója bejelentette, hogy január 1-jétől Duna World néven folytatják a Duna 2 sugárzását.
Vágólapra másolva!

Január 1-jétől Duna World néven sugároz a Duna 2 - közölte a Balatonalmádiban megrendezett Korrektúra 2011 konferencián Dobos Menyhért, a Duna Tv vezérigazgatója. Nemcsak a név, de a tartalom is jelentősen változik majd. A korábbi tervek helyett - miszerint művészeti csatornává alakítanák - a Duna 2 célcsoportjának az országhatáron kívül élő magyarokat választották. A megújuló csatorna nemcsak Európába sugároz, hanem Amerikába és Ausztráliába is, figyelembe véve a négy különböző idősávot. A tervek szerint "tájékoztató, szórakoztató és identitást építő" tartalmakat ad.

A konferencia második napján szó esett a televíziós sportjogokról (erről többet itt olvashat), az MTVA működéséről és a köztévék 2012-es terveiről, az idei elbocsátásokról (erről itt talál anyagot). A konferencia első napjáról szóló beszámolóinkat tévés blogunkban találja.