VV5: képpel, névvel mutatott állást az RTL

Vágólapra másolva!
A csatorna akkor szokott állást mutatni a Való Világ-ban, napokkal a párbaj előtt, képpel, névvel, ha a produkció szerint az érdektelenebb játékos vezet. December 1-jén a reality szempontjából sokkal hasznosabb Vera lemaradni látszott.
Vágólapra másolva!

Négy és fél Való Világ-széria után megállapítható, hogy az RTL Klub akkor szokott állást mutatni, fotókkal, nevekkel, napokkal a párbaj előtt, ha a produkció szempontjából érdektelenebb, unalmasabb játékos vezet. A szerkesztők a munka során általában nem azokkal rokonszenveznek, akik rendesek, kedvesek, és amúgy az életben a barátjuk lehetnének, hanem azokkal, akik a reality - mint szórakoztató tévéműsor - szempontjából hasznosak, akikről lehet betenni jeleneteket egy összefoglalóba, akik kimutatják emócióikat, akik ordibálva harcolnak igazukért, ahelyett, hogy félig lehunyt szemmel, álmatag teknősként gubbasztanak a kanapé meghitt, csendes sarkában.

rtl

A VV5-ben december 1-jén újfent állást mutattak, névvel. Annamari az összefoglaló elején 52, a végén 54 százalékkal vezetett, holott, ha fotót látnak a tévézők a százalékok mellé, akkor értelemszerűen a lemaradó kedvelői kapnak kedvet arra, hogy felhozzák kedvencüket, azaz így lehet valamennyire iránytani egy nézői döntést.

Valószínű, hogy az RTL célja a nevek, fotók bemutatásával az volt, hogy szavazásra buzdítsa Vera (a képen) kedvelőit, mivel a lány - féltékenységi rohamai, nyers őszintesége, beszólós stílusa miatt - fontosabb a valóságshow szempontjából, mint a láthatatlan embert alakító, felejthető karakter, Annamária. Előbbiről mindig be lehet vágni pár percet az összefoglalókba, utóbbinak csak ritkán vannak kirohanásai, párkapcsolatra pedig benn esélytelen. Mivel azonban a szavazatok 80-90 százaléka a párbaj adása alatt érkezik, különösen annak vége felé, az állás fordulhat - és volt erre több példa a múltban.

A párbaj előtt lesznek vélhetően a bokszmeccsek: a győztesek védettséget kapnak, tehát álmatag lötyögésnél több várható a ringben. A netes szavazók többsége egy Csaba-Attila meccset nézne meg szívesen, azt viszont nem tisztázta az RTL, hogy kap-e védettséget Vera, ha meccset nyer (párbajellenfele nem indult, nem akart bokszolni).