Kocsis Tibor az X-Faktorból: Malek Miki tudja, hogyan kell kezelni

Kocsis Tibor X-Faktor
Vágólapra másolva!
Kocsis Tibor már biztosan dobogós az X-Faktor-ban: szerinte mentorának, Malek Miklósnak is óriási szerepe van abban, hogy ideig eljutott, és teljesen elképedt attól, hogy korábbi lakóhelye, Lajosmizse milyen lendülettel készül a hétvégi döntőre. A verseny során Tarány Tamással félt volna a legjobban párbajozni, és a híresztelésekkel ellentétben semmi sincs közte és Muri Enikő között.
Vágólapra másolva!

Benne vagy a legjobb háromban. Mit vársz a hétvégétől?

- Nagyon kemény, megfeszített munkán vagyunk túl, hétről hétre bele kellett adnunk apait-anyait. A mostani hétvégén nagyobb lesz a nyomás, az előadások viszont talán könnyebben fognak menni: egyrészt benne vagyok már a gyakorlásban, másrészt erre az alkalomra olyan dalokat válogattam össze, amelyek tényleg a kedvenceim, amelyeket ezerszer énekeltem már. Remélem, hogy így inkább játék lesz és öröméneklés, nem annyira a küzdelemre fogok koncentrálni. Vasárnapra is készülök pár meglepetéssel, nagyon szeretném, ha a döntőben is ott tudnék lenni.

Van olyan, akitől nagyon tartottál, de már kiesett?

- Van, mégpedig Tarány Tomi. Talán nem is az a legjobb kifejezés, hogy tartottam tőle - hiszen úgymond egy csapatot képviseltünk -, de volt egy olyan érzésem, hogy ha ketten maradnánk valamelyik adás végére, abból nagyon kemény párbaj lenne. Mindenképp embert próbáló küzdelem lett volna, nemcsak szakmailag, de lelkileg is, mivel egymást egyáltalán nem szerettük volna kiejteni. Amikor végül is Tominak kellett búcsúznia az elmúlt adásban, az egyik szemem sírt, a másik nevetett: természetesen sajnáltam, hogy kiesett, annak viszont örültem, hogy nem kellett vele párbajoznom.

Tarány Tomi a kiesése óta - Gyurcsík Tiborral és az Apollo 23 tagjaival együtt - éppen a te győzelmedért kampányol.

- Igen, és ezért nagyon hálás is vagyok neki. Eléggé összekovácsolódtunk a hosszú hónapok alatt, és sok kapcsolódási pont is van az életünkben - Mikivel és a többi felkészítővel (Hunyadi László énektanárral, Mármarosi Tünde koreográfussal és Holdampf Linda stylisttal) együtt nagyon összetartó csapat alakult itt ki. Ennek is köszönhető, hogy Tomi most mellém állt, remélem, szombaton már Kocsis Tibor-pólóban érkezik a műsorra. Egyébként ez fordítva is működött volna: ha a múltkori adásban én estem volna ki, most én kampányolnék érte.

rtlklub.sajtoklub.tv
rtlklub.sajtoklub.tv

A kampányszlogen - "Kedvencem a csokigolyó, nyerje meg a Kocsis Tibó!" - honnan jött? Van benne valami rejtett utalás?

- Az énektanárunk, Hunyadi László szokott nagyon jó szóvicceket gyártani, neki az volt az egyik remeke - amit szintén használtunk afféle szlogenként -, hogy "Kedvencem a csokis parány, döntőben lesz Kocsis, Tarány". A szombati adás után ezt sajnos módosítani kellett, ebből született a mostani verzió. Azt nem tudom, hogy ez a szlogen is Laci ötlete volt-e, vagy ez már egy interneten látott változat - mindenesetre én mintha olvastam volna már korábban is.

A facebookos üzenőfaladon azt írtad, hogy korábbi lakóhelyeden, Lajosmizsén "nagyon brutál" készülődés zajlik. Mit tudsz, mivel készülnek a helyiek a hétvégére?

- A testvéremmel, Lillával beszéltem csak telefonon, de amit ő mesélt, az tényleg elképesztő. Kecskeméten születtem, és oda is jártam gimnáziumba, de huszonöt éves koromig Lajosmizsén éltem - így óriási öröm, hogy most gyakorlatilag az egész város mellém állt, a környező településekkel együtt. Állítólag nagyon nagy buli lesz, forralt borral, teával, a helyi művelődési házban kivetítőkön lehet majd nézni a műsort. Nekem ez iszonyatosan sok erőt ad, főleg úgy, hogy sokan egészen régóta követik a pályafutásomat, onnantól kezdve, hogy a helyi rendezvényeken énekeltem.

Ha már pályakezdés: mi volt az első gondolatod, amikor megtudtad, hogy Malek Miklós lesz a mentorod?

- Már amikor a tavalyi X-Faktor-t néztem, akkor kialakítottam magamban egy képet a mentorokról, és el is képzeltem, hogy ha én lennék ott a műsorban, melyikükkel dolgoznék legszívesebben. Akkor Malek Mikit és Keresztes Ildikót éreztem magamhoz a legközelebb, úgyhogy szerencsésnek éreztem magam, amikor Mikihez kerültem. Utólag is úgy gondolom, hogy nagyon jól működött a közös munka, és szinte baráti viszonyt alakítottunk ki egymással. Most már félszavakból is megértjük egymást, és érzelmileg is megtaláltuk azt a közös hangot, ami abban segít, hogy minél többet ki tudjak hozni magamból a színpadon - ezzel arra gondolok, Miki nagyon jól ráérzett, miként kell kommunikálnia velem ahhoz, hogy elérje a célját.

rtlklub.sajtoklub.tv
rtlklub.sajtoklub.tv

Működött a dühterápia is, amikor fallabdázni, majd bokszolni vitt, hogy kihozza belőled a nyers erőt?

- Volt a munkánknak egy olyan fázisa, amikor erre volt szükség, és szerintem sikerült is az akkori fellépésekbe indulatot és erőt vinni. Ott a dalok kívánták meg, hogy ne finomkodjam el a dolgot, de utána voltak olyan számok is, ahol az érzelmes oldalamat kellett megmutatnom: Miki ebben is sokat segített, rávezetett például, hogy milyen arckifejezéseket, milyen gesztusokat használjak a színpadon annak érdekében, hogy minél erőteljesebb legyen az előadásom. Nagyon sok munkája van abban, hogy a versenyben idáig jutottam, és tényleg remek kapcsolatot alakítottunk ki, most már kölcsönösen visszük egymást előre: én hiszek benne, ő pedig hisz bennem.

A lapok mással is igen jónak látják a kapcsolatodat, lehetett már olvasni olyan cikket, amely szerint Muri Enikő és közted "alakul a szerelem". Mi a helyzet valójában?

- Az a helyzet, hogy nagyon sokat dolgozunk együtt Enikővel: volt egy duettünk, de amúgy is eléggé közös most az utunk, miután mind a ketten készülünk a döntőre. Jóban vagyunk, de semmi továbbit nem kell ebbe belelátni.

----------------------------------

Az X-Faktor másik két dobogósával, Muri Enikővel és Baricz Gergővel készített interjúinkat itt, illetve itt olvashatja.