Új részekkel jön a Magyar népmesék

Vágólapra másolva!
A karácsonyi iskolai szünetben, december 23-tól vetíti az m2-es csatorna a Magyar népmesék című rajzfilmsorozat nemrég elkészült, utolsó 11 epizódját. A századik részt január 2-án láthatja a közönség.
Vágólapra másolva!

A Magyar népmeséket 35 éve, Jankovics Marcell tervezői, rendezői, szakértői segítségével indította útjára az MTV. Számos rendező működött közre a Magyar népmesék-sorozatban: Nagy Lajos például 19, Horváth Mária 35, Jankovics Marcell 26 részt rendezett. A kezdetek óta eltelt időben a sorozat számos sikert aratott külföldön, vetítették Ausztráliától az Egyesült Államokig, több fesztiválon pedig első díjat nyert, például 2009-ben a Chicagói Nemzetközi Gyermekfilm-fesztiválon a televíziós kategóriában.

2011 decemberére a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), a Magyar Televízió (MTV), a Kecskemétfilm Kft. és a Docler Video Productions koprodukciójában készültek el az új részek.

mtv

Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm ügyvezetője bejelentette, hogy egyelőre nem folytatják a Magyar népmeséket, hanem cigány népmesékből készítenének sorozatot - úgy tervezi, hogy 13 hétperces epizód készülne, percenként körülbelül 1,5 millió forintból.