Golden Globe-ot nyerhet a Trónok harca, a Gengszterkorzó

Vágólapra másolva!
December 15-én Los Angelesben, magyar idő szerint a délutáni órákban bejelentették, mely sorozatok és színésznők indulnak a 2012-es Golden Globe-díjért.
Vágólapra másolva!

December 15-én, magyar idő szerint a délutáni órákban bejelentették, mely sorozatok és színésznők kaptak Golden Globe-jelölést. A legjobb drámai sorozatok közt ott az itthon is látott Gengszterkorzó és a Trónok harca (az American Horror Story, a Boss és a Homeland mellett), a komédiáknál pedig a Modern család, a Sikersorozat vagy a Glee stábja reménykedhet, de a New Girl és az Enlightened is a mezőnyben van.

HBO

A legjobb drámai sorozatszínészek közt ott van a képen látható Steve Buscemi (Boardwalk Empire, Gengszterkorzó - vele készült interjúnk itt olvasható), ellenfelei Bryan Cranston, Kelsey Grammer, Jeremy Irons a Borgiák-ból, illetve Damian Lewis. Nőknél jelölt Julianna Margulies (A férjem védelmében), az ötben ott van még Claire Danes, Mireille Enos, Madeleine Stowe, Callie Thorne. A filmes jelölésekről itt írtunk, további kategóriákról itt olvashat többet.

Az HBO jövőre is élőben közvetíti majd a díjátadó gálát, magyar idő szerint január 16-án, hajnali 2 órakor.