Bukott angyalok, becsődölt ügyvédek - 2011-ben búcsúzó sorozatok

Vágólapra másolva!
Idén is számos sorozattól kellett elbúcsúzniuk a tévézőknek, akadt köztük szép történet, mint a Törtetők-é, az utóbbi idők egyik legjobb drámájáé, a Ments meg!-é, ugyanakkor voltak ígéretesnek tűnő, de villámgyorsan elhasaló próbálkozások is. Nem készül több Hannah Montana, nem riad fel többet békés álmából Allison Dubois, és sajnos Matthew Perry újra elbukott egy sorozattal.
Vágólapra másolva!

Hannah Montana

disney
disney

Gyermektelen felnőttek nem tudhatják, micsoda ereje volt a sorozatnak Magyarországon a hat és tizenkét éves kor közti kislányoknál: ha ez ment a Disney Channelen, sem habos kakaóval, sem fenyegetéssel nem lehetett elcsábítani a kicsiket a készülék elől. Egyfajta szitkom volt, kiskamaszos humorral, de közben arra tanította a gyerekeket, hogyan kell affektálva, lazán beszólni az öregeknek. Január 16-án kimúlt, Miley Cyrus pedig nő lett a végére, mint a képen is látszik.

----------------------

Médium

tvline
tvline

Fordulatos sorozat volt, remek karakterekkel, hiteles színészekkel - idén, január 21-én lett vége. Főszereplője egy különös álmokat látó asszony volt, aki vízióival, sejtéseivel rendre segítette a lokális ügyészség munkáját. Joe-nak külön elismerésünk, türelmét és idegrendszerét irigyeljük, mert hat év alatt legalább százszor ébredt arra, hogy felesége az éjszaka közepén felpattan, és tágra nyílt szemmel sikoltozni kezd. Patricia Arquette-interjúnk itt olvasható.

----------------------

Tiszta szívvel foci

tvline
tvline

Öt évad készült a texasi kisvárosban tevékenykedő amerikaifutball-csapatról, a tagok közti kapcsolatokról. Az amerikai és kanadai tévékritikusokat tömörítő Television Critics Association idén is kiosztotta éves díjait, náluk a legjobb sorozatnak 2011-ben a Friday Night Lights - Tiszta szívvel foci bizonyult.

----------------------

Hazudj, ha tudsz

tvline
tvline

Január 31-én lement az utolsó rész az USA-ban, itthon is sokan szerették az RTL Klubon. A sorozatban a Tim Roth alakította főszereplő apró gesztusokból, mimikából derített ki dolgokat, egy tág pupillából rájött, ki a gyilkos, egy izzadtságcsepp pedig rávilágított arra, hogy füllent a jellem bajnoka is. Három évadot ért meg.

----------------------

Ments meg!

fx
fx

A New York-i terrortámadások után erősen megkattant, szellemekkel beszélgető, az alkohol után sűrűn nyúló tűzoltó története 2004-ben indult, 2011 szeptemberében ért véget. Az utóbbi évek egyik legerősebb drámai sorozata volt, masszív színészi munkával, fallokrata, hímsoviniszta poénokkal.

----------------------

Esküdt ellenségek: Bűnös szándék

2001 szeptemberében indult, és egészen 2011 júniusáig húzta a krimi, azaz nagyon szép kort ért meg. Itthon a Universal Channel nézői futhattak össze vele.

----------------------

Testvérek

2006 szeptembere és 2011 májusa közt ment, tehát voltak szép évei a családi, drámai sorozatnak. A szereplők közt ott volt Calista Flockhart, Rob Lowe vagy a Sírhant művek-ben is látott Rachel Griffiths. A széria korábbi részei jelenleg is láthatóak itthon, a Universal Channel adja az inkább nőknek való sorozatot.

----------------------

Törtetők

tvline
tvline

A Hollywoodban szerencsét próbáló vidám négyesfogat sztorija a képernyőn 2004-ben indult, idén szeptemberben búcsúzhattunk Vincet Chase-től és spanjaitól. A szereplők közül kiemelkedett az Ari Goldot alakító Jeremy Piven (Hajdú Steve adta a találó magyar hangot), a sorozatot pedig a fel-felbukkanó, önmagukat alakító hollywoodi világsztárok miatt is érdemes volt nézni.

----------------------

Smallville

Szép történet volt, szép hosszú. A sorozat 2001 októberében indult, és valószínűleg mindent kihoztak belőle, mert 2011 májusában volt képernyőn a záróepizód.

----------------------

Író és kamuhős

Nem volt tekintettel a karácsonyra az HBO, mert egyszerre három sorozatát is elkaszálta egyszerre. Jason Schwartzman, az Író és kamuhős-ből itt nyilatkozott az [origo]-nak.

----------------------

Tökéletes célpont

Akciókkal megspékelt krimi volt, drámai sorozat, az RTL adta itthon. A FOX 2011 májusában jelentette be a kaszát, a sorozat pedig alig egy évet volt a képernyőn, 2010 januárja és 2011 februárja közt.

----------------------

Jog/Ászok

tvline
tvline

Hiába James Belushi mint nagy név, hiába a Sliders-ben is nagyszerű, élőben igen rokonszenves Jerry O'Connell, a két teljesen különböző Las Vegas-i ügyvéd sztorijai nem nyűgözték le a tévézőket, mert a március 11-i búcsú után már nem volt visszatérés, egy évad lett mindössze. O'Connell járt Budapesten is, laza volt és humoros, mi is kérdeztünk tőle ezt-azt.

----------------------

Hung - Neki áll a zászló

Szintén az HBO-s döntés áldozata lett, amikor a csatorna egy napon jelentette be három szériája végét. A Hung szórakoztató sorozat volt, egy kissé megkeseredett férfival a középpontban, akit elhagy a felesége egy gazdag senkiért, félig leég a háza, és még a gyerekei sem túl normálisak. Mivel más ötlete nincs, de a pénisze hatalmas, elmegy férfiprostinak. A sorozat alkotóival készült interjúnk itt olvasható.

----------------------

Skins

Az amerikai kiadás épphogy létrejött, már el is kaszálták, 2011 januárja és márciusa közt volt képernyőn. A konzervatív médiafogyasztó szülők szerint sok volt a szex, a drog, az alkohol, és addig lázítottak, míg a hirdetők is kifaroltak a széria mögül.

----------------------

Mr. Sunshine

tvline
tvline

Ben Donovant, egy San Diegó-i sportkomplexum menedzserét alakította a jobb sorsra érdemes, ismerősei szerint az életben is humoros Matthew Perry, a Jóbarátok egykori Chandlere. Tizenhárom rész készült belőle, és mire megkedvelhették volna a tévézők, már kaszát is kapott.

----------------------

Csillagkapu: Univerzum

2009 októbere és 2011 májusa közt volt a képernyőn, a sci-fi híveinek nagy örömére, de a kasza a galaktika távoli szegleteibe is elér. Két évad, negyven rész készült belőle.

----------------------

Az esemény

2010 szeptemberében mutatták be, 2011 májusában pedig már új castingokra járhattak a színészek, mert hiába volt óriási, globális összeesküvésre felhúzva a sztori, a közönség csendben apadt.

----------------------

Charlie angyalai

abc
abc

Magyarországon is nagy kultusza van a régi sorozatnak, így sok tévéző-netező várta a remake-et, amely valójában csak az alapkoncepciót vette ár, a konkrét sztorikat már nem. A sorozat közepesen nyitott, nézettsége zuhanórepülésbe kezdett, így fél évet sem kapott a sorstól - a TV2 bánatára, mert ők is többet láttak a felújításban.

----------------------

The Playboy Club

mtv
mtv

Főleg férfiak várták a hatvanas években játszódó sorozatot: ki ne szeretne olyan szériát nézni, ahol folyton hiányos ruházatú playmate-ek jönnek-mennek, és a sztori is lebilincselő? Itt azonban vagy a lányokkal, vagy a történettel volt baj, mert 2011 szeptemberében rajtolt el a sorozat, és október elején már le is húzták a rolót.

----------------------

Kergetjük az amerikai álmot

2010-ben indult, nagy reményekkel, de 2011 karácsonya előtt elkaszálta az HBO. A Kergetjük az amerikai álmot két főszereplőjét, Bryan Greenberget és Victor Rasukot nemzetközi konferenciabeszélgetésen faggattuk - a cikk itt olvasható.