Csak az RTL Klubon nem tudott nyerni nő

Vágólapra másolva!
Az RTL Klubon a két X-Faktor és a három Csillag születik egyikét sem tudta nő megnyerni, az angol és amerikai tehetségkutatókban azonban többször hirdettek már női győztest. A ma már világszerte ismert Leona Lewis például a brit X-Factor harmadik szériájában tűnt fel, és tizenegy éves kislány is vitt már haza egymillió dolláros fődíjat az America's Got Talent-ből. Nézze meg videóinkat!
Vágólapra másolva!

Az X-Faktor vasárnapi döntőjét Kocsis Tibor nyerte Muri Enikő ellenében, így most sem nőé lett a győzelem - ahogyan az előző szériában és a három Csillag születik-ben sem. Sőt ha nem csak a tehetségkutató műsorokat vesszük alapul, eddig a Való Világ-ok élén is mindig férfi végzett.

A konkurens TV2-nél már jobb a nemek aránya, hisz a Megasztár-ban ötből három szériát nő vitt - az első kiadás Tóth Vera, a harmadik Rúzsa Magdolna, az ötödik pedig Tolvai Renáta győzelmével végződött -, és a két Big Brother-ben is Évi, illetve Zsófi diadalmaskodott.

A brit és amerikai tehetségkutatók is több énekesnőt fedeztek már fel, íme, néhány győztes a nagyvilágból:

Leona Lewis

A harmadik X-Factor-t nyerte meg Nagy-Britanniában, és azóta a szigetország egyik legnépszerűbb előadójává nőtte ki magát. Több platinalemezt és három Grammy-jelölést tudhat már magáénak, legsikeresebb dala, a Bleeding Love pedig több mint harminc országban került a slágerlisták élére. A szólóelőadók közül ő volt Nagy-Britanniában az első, akinek már debütáló lemeze vezette a Billboard 200-as listát.


----------------------------

Little Mix

Míg nálunk a csapatok eddig mindig viszonylag hamar kiestek az X-Factor-ból, addig Nagy-Britanniában a decemberben véget ért nyolcadik szériát egy négytagú lánybanda, a Little Mix nyerte. Jade Thirlwall, Leigh-Anne Pinnock, Perrie Edwards és Jesy Nelson külön-külön indult a meghallgatáson, de együttesük nemcsak a versenyt nyerte meg: 2012 szeptemberére már készül első lemezük, melyre a Take That Gary Barlow-ja is ír zenéket.


----------------------------

Alexandra Burke

Szintén az angol X-Factor-ban, annak is ötödik körében tűnt fel Alexandra Burke: bemutatkozó számából, a már sokak által feldolgozott Hallelujah-ból huszonnégy óra alatt 105 ezer példányt adtak el, ami akkor európai rekordnak számított - a dal aztán a 2008-as karácsonyi szezon brit kedvencévé vált. A következő évre a Hallelujah Burke-féle verziója elérte az egymilliós eladási számot, a brit női szólóénekesek közül először.


----------------------------

Jordin Sparks

A tengerentúl énekes tehetségkutatójában, az American Idol-ban főleg az elején szerepelt jól a gyengébbik nem: az eddig lement tíz évadból utoljára a hatodikban nyert női eladó, vele együtt viszont négy nő került már az első helyre. A hatodik szezonban a nézők Jordin Sparksnak kedveztek, aki nemcsak hogy kétmillió példányt adott el bemutatkozó lemezéből, de több tévés produkcióban (Zack és Cody a fedélzeten, Team Umizoomi) is vendégszerepelt.


----------------------------

Kelly Clarkson

Az első American Idol-t rögtön egy nő, Kelly Clarkson nyerte meg, de közte és Jordin Sparks között még Fantasia Barrino és Carrie Underwood is győzni tudott a hölgyek közül. Clarksont körülbelül tízezer jelentkező közül választotta ki a zsűri és a közönség, majd első kislemezdala, az A Moment Like This a Beatles rekordját - százas slágerlistán történő legnagyobb ugrást - döntötte meg, miután az ötvenkettedik helyről egy hét alatt az elsőre került.


----------------------------

Bianca Ryan

Az amerikai Csillag születik, vagyis a nem csak énekeseket kereső America's Got Talent 2006-os, első kiadásában tűnt fel az akkor tizenegy éves Bianca Ryan, aki egy korához képest igen érett előadással - Janis Joplin Peace of my Heart című dalával - kápráztatta el a közönséget. A David Hasselhoffot is felvonultató zsűri ugyan egy countryduót jelölt meg győztesként, de a nézők többsége a kislányra szavazott.