Csúsztatja adását a Duna új csatornája

Vágólapra másolva!
A Duna2 nevű, kulturálisnak szánt tévé helyett január 1-jén indul a Duna World, amely főbb hírműsorait más kontinensek időzónáihoz igazítja.
Vágólapra másolva!

A Duna World (amelyről itt már írtunk) a nem európai kontinensen élő legnagyobb magyar közösségek, az amerikai és az ausztráliai földrész magyarjainak helyi időrendjéhez igazodva sugározza műsorát, derül ki az MTVA közleményéből. A hírműsorok sugárzása a különböző földrészeken élő magyar közösségek időzónájához igazodik, így a helyi esti főműsoridőben valósul meg.

A Duna World csatorna 2012. január 1-jén startol, a szöveg szerint "elsődleges feladata a tengeren túl és a Kárpát-medencében élő magyarság tájékoztatása és igényes szórakoztatása". Az új struktúrában kiemelt helyen szerepelnek az interaktív, élő adások, az MTV Ma Reggel című közéleti magazinja, a Duna TV Kívánságkosár című szórakoztató műsora.

A helyi idő szerinti esti órákban magyar nyelvű sorozatokat, klasszikus tévéfilmeket, régi magyar filmeket, színházi közvetítéseket kínál a tévé. A január 1-jei kínálat alapján a csatorna több köztévés műsort (DTK Show, Gasztroangyal, Mága Show) is átvesz.