A katedrális az AXN-en is felépül

Vágólapra másolva!
December 27-étől, főműsoridőben adja az AXN A katedrális-t, az ismert Ken Follett-regény alapján készült sorozatot.
Vágólapra másolva!

Ken Follett világhírű regénye, a XII. századi Anglia hatalmi harcaiba kalauzoló A katedrális először 1989-ben jelent meg, 33 nyelvre fordították le, és 14 millió példányban kelt el világszerte. A sikerlistákat évekig vezető bestseller ötven éven keresztül követi a képzeletbeli Kingsbridge katedrális építését, bemutatva ezzel a középkori Anglia főurait, nemességét és a köznépet.

axn

A szövevényes történetet kiváló producercsapat keltette életre egy nyolcrészes minisorozat formájában: a készítők között olyan neveket találunk, mint a Gladiátor-t jegyző Ridley Scott, illetve testvére, Tony Scott (Deja vu és Beverly Hills-i zsaru 2). A filmsorozat főszereplői közt van a Golden Globe-díjas Ian McShane (Deadwood), az angol Rufus Sewell (Hamlet, Párizs, szeretlek, Az utazó). Donald Sutherland alakítja Shiring earljét, lányát Hayley Atwell játssza. A katedrális sorozatnak egyébként több magyar vonatkozása is van, hiszen itt forgatták Magyarországon, illetve több hazai szakember is dolgozott a produkción, például a kanadai-magyar Szalay Attila, aki a látványért volt felelős.

Az AXN december 27-én tűzi először műsorra A katedrális első két epizódját, este 21.00 és 22.00 órakor. A sorozat következő darabjait naponta láthatja majd a közönség az ünnepek között, egészen december 30-áig, hasonló időpontban. A sorozat ősszel a TV2-n ment.