Egy időre megszűnik az Átok

Vágólapra másolva!
Egy kilencrészes második évad után január 9-én leáll az Átok című sorozat az MTV-n: a stáb reménykedik a folytatásban, mert nagyon jó visszajelzések érkeztek a fordulatos családregénnyel kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Az Átok forgatására még az [origo] is leutazott a Balatonra, a stáb pedig kifejezetten élvezhető, gyönyörűen fényképezett, fordulatos családregénnyel rukkolt elő, amely a türelmesebb nézőknek visszaadja a hazai sorozatgyártásba vetett hitét. 13 rész készült összesen, két etapban, aki pedig kettőt-hármat megnézett, megismerte a figurákat, jó eséllyel maradt is a képernyő előtt.

mtv

A rendező, Mátyássy Áron kérdésünkre elmondta, hogy a január 9-i évadzáróban az írói, alkotói csapat szándékosan nyitva hagyja a sztorit, így csak a megrendelőkön (Magyar Televízió, illetve MTVA) múlik, lesz-e folytatás. "Mi jó visszajelzéseket kaptunk, reméljük, folytatódhat. Van pár elképzelésünk arról, merre tud továbbmenni a történet, de nem tudom, mi alapján döntenek majd. A nézettségről azt mondták az MTV-nél, hogy jó, és különösen a görbe volt meggyőző: állítólag nagyon csekély volt az elkapcsolók száma, azaz, aki odatévedt, az maradt is a képernyő előtt" - mesélte.

mtv

Úgy véli, mindenki nyitott a folytatásra, annak ellenére, hogy voltak szervezési nehézségek: "Nyár közepén forgattunk volna a Balatonnál, de legalább egy hétig zuhogott az eső júliusban, így visszatértünk Pestre, majd augusztus 20-a után még két napra leutaztunk. Ezeknek a természet irányította eseményeknek talán mind valamilyen - általunk nem ismert - célja van. Ez a csúszás azért jött jól, mert azokra a jelenetekre már jól összeszoktak a fiatalok."

mtv

Az ősz melós volt, de szerették. "Rohamtempóban kellett felvenni heti egy epizódot. Szerintem érződik a bizonytalanság hangulata a sorozatban, az, hogy a sors kezében lebegnek ezek a figurák, miközben sejteni, hogy valami mindig történik velük. Tévésorozatot azért jó készíteni, mert nagy íveket lehet adni a karaktereknek, olyanokat, amire kevés egy mozifilm másfél órája. Idővel mindenkinek a másik arcát is meg lehet ismerni, az ellenszenves szereplőnek előjön a rokonszenves arca is" - vélte.

mtv

Szinopszis még nincs leadva, december közepéig tartott a vágás, az utómunka. "Nem jutottunk dűlőre még a folytatást illetően, de nem lenne elegáns, ha elmondanám, én mit várok. Mostanában akarunk leülni, hogy összefésüljük az elképzeléseket. Balázsovits Edit karaktere új, neki nyilván lenne nagyobb szerepe, az utolsó részben pedig még egy jó kis csavart is csinál. Egy-két új karakter megjelenhetne, de ez még nincs egyezetve" - vázolta a képlékeny, lehetséges jövőt.

Az Átok második évadjának utolsó része 22.35-kor látható az m1-en.