Ráják és pumák közt forgatják az Éden Hotelt a magyarok

Vágólapra másolva!
Két hónapig forgatja Mexikóban a Viasat3 az Éden Hotel második évadját, olyan környéken, ahol sirályok, pelikánok, rákok mellett veszélyesebb állatokkal, jaguárokkal, pumákkal, rájákkal is összefuthat a stáb. Ennek ellenére panasz nincs, paradicsomi körülmények közt dolgozhatnak a tévések.
Vágólapra másolva!

Január eleje óta forog Mexikó nyugati részén, a Csendes-óceánnál a magyar Éden Hotel második évadja. A gyártó Mastiff Hungarytől harmincnyolc stábtag van a helyszínen, a Viasattól egy állandó kreatív főszerkesztő, egy fotós dolgozik folyamatosan a forgatáson, de a csatornától többen voltak kinn az előkészületek miatt. A helyszínen van folyamatosan még két svéd és egy magyar szakember is, ők a kameraláncot működtető cég, a TwentyFourSeven alkalmazottjai.

Forrás: Viasat3

Több képért klikk a fotóra!

A forgatás nagyjából nyolc hétig tart, de ebben benne vannak a fotózások, az imidzs klipek és miniprogramok, külső randik forgatásai is. Az [origo] kérdésére, miszerint megéri-e egy gyengébb reklámbevételeket ígérő évben, elhúzódó gazdasági válságban is Latin-Amerikában forgatni hosszabban, és kiutaztatni oda még harminc-negyven játékost, a Viasat részéről elmondták, hogy mivel az első évad nézettségi rekordot hozott a csatornának, nem volt kérdés a folytatás - és mivel Puerto Vallartától délre, Manzanillo városkához közel a nemzetközi, gyártó cégnek már volt megfelelő, bekamerázott épülete, a technika is adott volt. A realityk esetében nem ritka az ilyen: az RTL is Argentínában, olyan helyszíneken vette fel a Rettegés foká-t, ahol több külföldi tévétársaság is forgatott már.

Forrás: Viasat3

Több képért klikk a fotóra!

Manzanillo környéke igen népszerű a külföldi stábok számára, ezen a helyszínen forgattak már a dánok is Éden Hotel-t. Jelenleg nem csak a magyarok vesznek fel valóságshow-t ezen a területen, itt dolgoznak a norvégok is, és mivel Oroszországban is sikerrel ment le az első évad, már veszik is a másodikat. Ott nagyban gondolkodnak, a második szezon jóval hosszabb lesz, mint az első volt: majdnem négy hónapig lesz kinn az orosz stáb, akadt olyan szerkesztő, aki egész családját is kivitte.

Forrás: Viasat3

Több képért klikk a fotóra!

Hogy nem Európában forgat a stáb, arra a vegetáció, az időjárás (a környéken ilyenkor 25-30 fok van nappal) és a fauna is rendszeresen emlékezteti a magyarokat. Miután a szállodához közel valakit megszúrt egy rája, felhívták a figyelmet, hogy mindenki fokozott óvatossággal menjen csak a vízbe. Boca de Iguanát (az imidzsforgatás és fotózás gyakori helyszínét) szintén ellepték a ráják, mivel párzási időszak van - ott az egyik magyar operatőrt is megszúrt egy állat. A múlt hét végén földrengés volt, amit leginkább a stábszállás környékén lehetett érezni, megmozdultak a falak, leestek az apróbb tárgyak az asztalokról, kinyíltak a szekrényajtók. Jóval kevesebb rovar van, mint Kolumbiában az első évad felvételén, de ezek veszélyesebbek, szürkület után a skorpiókra, hajnalban meg a kígyókra kell figyelni. A stáb beszámolt arról, hogy látott ormányos medvéket mászkálni a forgatás helyszínén is, a sofőrjük pedig javasolta, hogy a hegyekbe ne menjenek, mert jaguár és puma is él a területen.

A műsor várhatóan márciusban indul, addig szereplőket nem mutathatunk, de Horváth Éva elmesélte, hogy a második évadba már olyanok érkeztek, akik látták az elsőt, nagyjából tudják, mire számíthatnak. Tudják, hogy itt nem a nézőt kell meggyőzni arról, ki milyen jó fej, itt a lények a taktika, a szövetség, az intrika. A stábról, a felvételekről már láthat képeket a galériánkban.