Tud róla az UEFA, hogy a TV2 leadta a BL-meccsjogokat

Vágólapra másolva!
Rábólintott az UEFA, hogy a keddi futball BL-mérkőzések első választási jogát birtokló TV2 lepasszolja a meccseket férfinézőkre pozicionált kábeltévéjére, a PRO4-re.
Vágólapra másolva!

"A TV2 korábbi álláspontja is az volt, hogy a PRO4-en adhatóak a mérkőzések az UEFA-val kötött szerződés alapján. Ez most sem változott, csupán annyiban, hogy az UEFA-val most külön is megállapodott a TV2 arra, hogy a mérkőzések a PRO4-en lesznek. Korábban sem az UEFA nyomására kerültek vissza a mérkőzések a TV2-re, hanem mert a PRO4 akkori lefedettsége miatt nézői panaszok érkeztek. A PRO4 lefedettsége most már megfelelő, ráadásul az elődöntőt és a döntőt a TV2 fogja sugározni" - válaszolta Koltay Tamás, a TV2 szóvivője az [origo] kérdésére.

Olvasóink korábban jelezték, hogy - mivel a PRO4 nincs minden háztartásban - elégedetlenek a tévétársaság döntésével. A csatorna kérdésünkre közölte, hogy február 1-től a Digi teljes hálózatán is elérhető a csatorna, így nagyjából 1,7-1,8 millió háztartásba jut el. "Ez lefedettséget tekintve nagyságrendileg negyvenöt százalékot jelent. Ősszel, amikor a nézői panaszok nyomására visszahelyeztük a meccseket a TV2-re, a PRO4 a jelenlegi lefedettségének közel felével rendelkezett" - tette hozzá Koltay.

A döntő után lejár a TV2 keddi meccsekre érvényes előválasztási joga, ugyanis három évre köttetett a szeződés. "Egyelőre az UEFA még nem írta ki a versenytárgyalást, így még nem tudunk nyilatkozni arról, szeretnénk-e folytatást" - jelezték a TV2 részéről.

Tévés sztorija van? Látott valami furcsát, érdekeset? Mit kérdezne a tévécsatornáktól?
Írja meg nekünk!