Jól nyitott Fábry, de a Való Világgal nem bírt

Vágólapra másolva!
A 18-49-es korosztályban 13 százalékkal nyitott Fábry - ebben a korcsoportban az MTV 5 százalék körül teljesít. A teljes lakosságnál 16,5 százalékot ért el az átalakult show, 741 ezren nézték átlagban.
Vágólapra másolva!

Megkapta az indulás előtt hírverést Fábry Sándor MTV-re vándorolt show-ja: főleg az on-air promóció volt erős, de több tucat cikk is foglalkozott a csatornát váltó showmannel. Az első adás átlagban 741 ezer tévézőt érdekelt az MTV-n: a közszolgálati tévén ez jónak számít, de az RTL-en például bukta lenne. A kereskedelmi tévén 2011 január 13-án 1 millió 310 ezer tévéző követte az Esti Showder-t, később a nézőszám csökkent: a tavalyi év első félévében Fábry legrosszabb eredménye az RTL-en 1 millió 77 ezer volt.

agb

A dátum után a teljes lakosságnál mért közönségarány, majd a nézőszám látható. Forrás: AGB Nielsen

Mivel az MTV-t eleve jóval kevesebben nézik, mint a piacvezető RTL-t, valójában nem is volt várható millió fölötti szám (ha ugyanazt a krimit vetítené az RTL, a TV2 és az MTV, biztosan előbbi kettőn nézné a magyar tézők nagy része). A nagy dobás, kiugróan magas nézettség mégis összejött volna, amennyiben sikerül a produkciónak megegyeznie Ambrus Attilával , de a Viszkis rabló - ahogy az [origo] elsőként megírta - egyelőre nemet mondott, így a sport és a kultúra területéről érkeztek a vendégek.

mtv

A kereskedelmi célcsoportban 13 százalékot ért el a műsor, azon az MTV-n, amely amúgy 5 százalék körül mozog az ötven alatti felnőtteknél. A műsor árához, a felhajtáshoz, az ismert névhez képest ez nem kiugróan magas, de jónak számít. Ebben a műsorsávban amúgy az RTL-es VV5 és a TV2-es Csontdaráló viaskodott az első pozícióért - mindkettőt többen nézték, mint az MTV-s show-t.

mtv

Fábry korábban is jelezte, hogy a közszolgálati tévén szabadabb kezet kapott, meghívhat olyan, kulturális szférából érkezett szereplőket, akik nem feltétlenül ültetnek le milliókat a képernyők elé - azaz nem kell bemutatnia Fekete Pákót, amint iszapban birkózik Kiszel Tündével. A show első évadjával szemben komolyabb nézettségi elvárás sincs (ami azért felettébb furcsa), de nyilvánvalóan van még benne lehetőség, főképp, ha Ambrus Attila szintjén érdekes, aktualitással is bíró vendégeket hív magához.

Fábry-interjúnkat itt olvashatja. A cikkoldal jobb oldalán szavazhat is: tetszett a műsor?

Tévés sztorija van? Látott valami furcsát, érdekeset? Mit kérdezne a tévécsatornáktól?Írja meg nekünk!