Tavasszal már biztosan nem lesz RTL2

Vágólapra másolva!
Tavasszal vagy nyáron biztosan nem indul el az RTL-csoport RTL2 nevű csatornája Magyarországon.
Vágólapra másolva!

Tavasszal biztosan nem indul el az RTL2 nevű csatorna Magyarországon, információink szerint ennek legfőbb oka a kedvezőtlen piaci helyzet, a csökkenő reklámbevétel (prognózisok szerint 2012-re nagyjából nyolc százalékkal csökkenhet a reklámtorta az előző évihez képest). A nyári rajt is kizárt, ekkor - a reklámozók passzivitása, a tévézők megcsappant száma miatt - minden csatorna leáll több hétre, filmeket, sorozatokat ismételnek.

Az RTL Klub nem kommunikált semmit még a tervezett csatornáról, de az biztosnak látszik, hogy az erős brandként működő Cool tévéhez nem nyúlnak, az RTL2 a Prizma TV, a Reflektor vagy a Sorozat+ nevű csatorna helyén jöhetne létre (ezeknek szinte nincs premiertartalma, ismétléseket adnak).

Az új csatornát friss műsorokkal, premierekkel, egyedi tartalommal lehetne vonzóvá tenni a szolgáltatók számára, ezért hallani olyan médiaipari pletykákat, hogy az RTL2-re kerülne ősszel a Legyen ön is milliomos (Friderikusszal) , illetve a Szombat esti láz új évadja (Sthol Andrással). Ezek ugyanakkor igen költséges show-k, utóbbi egy-egy adása több tízmillió forint, Friderikusz gázsija sem csekély, így kérdés, hogy megéri-e a drága műsorok új részeit olyan tévére tenni, amely jó estetben is csak 5-6 százalékot érhet el működése első hónapjaiban.