Erdélyi Mónika: A veszekedések nem hiányoznak

Vágólapra másolva!
Tíz éven át minden hétköznap délután képernyőn volt, de utóbbi időben eltűnt a médiából. Mivel az elmúlt évben alig nyilatkozott, csak találgatások és pletykák terjengtek róla. Erdélyi Mónika visszatér a tévézéshez: az [origo]-nak mesélt terveiről.
Vágólapra másolva!

Noha hosszú időre eltűnt a nyilvánosság elől, mindvégig hiányzott neki a műsorvezetés: "Őszintén szólva, visszavágytam a tévéhez. A show műsor nagy veszekedései nem hiányoztak, ezekkel a forgatások vége felé néha már nem is tudtam mit kezdeni, nehéz volt az ilyen heves vitákat műsorvezetőként kezelni. Nagyon szeretek csapatban dolgozni, élvezem a felvételeket, a stúdiót, a szereplést. Az RTL-nél töltött idő alatt megszerettem a közel negyvenfős stábot is, egykori kollégáimmal a mai napig jóban vagyok, hisz összesen tizenkét évet dolgoztam a csatornánál."

Erdélyi Mónika áprilistól az ATV-n vezet új életmódmagazint. Ez merőben más lesz, mint a nézők által korábban megismert kibeszélő show. "Az új műsor és a mediáció részben összecseng, hisz az egyik az ember életének optimalizálásáról, a másik a párkapcsolatok egészségéről szól. Nyitott személyiség vagyok, szívesen kipróbálom magam más területeken is. Nagyon örültem a felkérésnek, nem sokat töprengtem, mielőtt igent mondtam az ATV-nek. Az új adás könnyed és szórakoztató lesz, olyan vidám témákkal foglalkozom majd, melyek engem is érdekelnek. Lesz szó nehéz sorsokról is, de általában kellemes hangvétel jellemzi az új műsort. Fontosnak tartom, hogy az ember jól érezze magát a bőrében és elégedett legyen az életével. Ebben szeretnék segítséget nyújtani a nézőknek, hisz a magazinban szó lesz például az egészséges életmódról, a mentális és a fizikai egészségről, a szabadidő hasznos eltöltéséről, valamint a megfelelő táplálkozásról."

Az új műsort heti egy alkalommal vetíti majd a csatorna, a forgatási napok mellett marad ideje a mediációval, az ügyfeleivel is foglalkozni. "Emellett szeretnék ezen a szakterületen is fejlődni, így folyamatosan képzem magam. Nincs olyan ember, akinek ne lennének problémái, és én örömmel segítek azokon, akik megkeresnek" - beszélt jövőbeli terveiről az ATV új magazinjának háziasszonya.

A kibeszélő show-ját korábban sokat kritizálták, de kétségkívül nagyon nézett volt, éveken át könnyedén nyerte műsorsávját, bármit is tett be ellene a TV2. Erdélyit ma nem bántja az utca embere, inkább szeretetüket érzi. "Ha meglátnak valahol, felismernek és odajönnek hozzám. Általában arról érdeklődnek, mivel foglalkozom most, mit csináltam eddig, jól vagyok-e. Nagyon örülök az ilyen kedves kérdéseknek, örömmel válaszolok. Most nagyon jól érzem magam, testileg és lelkileg is rendben vagyok."

Állítja, hogy az RTL-től való távozása után (a délutáni show után a Reggeli-t vezette) először nem bánta, hogy szünetel a tévés munka, az első félévben kipihente magát, közben elkezdett tanulni is. "Most az új szakmámban dolgozom, egy érdekes szakterülettel, a mediációval foglalkozom. Ez egy speciális konfliktuskezelési módszer, melynek lényege, hogy a két konfliktusban álló személy mellett egy harmadik is helyet kap a beszélgetésben, aki kívülállóként próbál segíteni a problémák megoldásában. Nem szólok bele a felek életébe, csak próbálom rávezetni őket a békülés útjára, és kérdéseimmel arra ösztönözni, hogy lássanak rá gondjaikra és ne legyenek ellenségesek egymással. Nagyon élvezem ezt a munkát, már vannak ügyfeleim is" - tette hozzá.

Bella Brigitta