Lefejezés, buszbaleset, szívroham - sorozatszereplők meglepő halála

Vágólapra másolva!
A Született feleségek amerikai közönsége nemrégiben egy olyan halálesetnek lehetett tanúja, amely talán a tapasztaltabb tévézőket is meglepte. Ezzel együtt nem ez az első eset, hogy egy kedvelt sorozatszereplő halála sokkolja a rajongókat: tavaly a Trónok harca hívei akadtak ki, de ilyen téren a Helyszínelők és a Grace klinika is okozott már meglepetést. A jelenleg is futó szériák halottaira emlékezünk, természetesen a teljesség igénye nélkül.
Vágólapra másolva!

Eddard Stark, Trónok harca

A Sean Bean által alakított Eddard Starkot az első évad utolsó előtti epizódjában lefejezték, ám a nézők valószínűleg a pallos lesújtásáig várták, hogy történjen valami, amitől a férfi megmenekül - persze, akik a sorozat alapjául szolgáló könyvet is olvasták, pontosan tudták, hogy nem fog életben maradni. A rajongók így is felháborodtak, a közösségi oldalakon többen tudatták a szériát adó HBO-val, hogy Eddard halála után nem fogják nézni a Trónok harcá-t.

HBO

------------------------------

Warrick Brown, Helyszínelők

Veszélyes munkája közben hunyt el a helyszínelő csapat audiovizuális elemzője, Warrick Brown. Még a nyolcadik évad végén keveredett komolyabb konfliktusba egy bűnözővel, aki aztán rálőtt - a nézők azonban csak a kilencedik szezon első epizódjából értesülhettek róla, hogy Warrick meg is halt. Halála aztán újabb megoldandó esetet szolgáltatott az életben maradt kollégáknak, egykori főnöke a labor összes dolgozóját ráállította az ügyre.

Forrás: AFP/Getty Images/Frederick M. Brown

------------------------------

Caitlin Todd, NCIS

Régen volt, de a rajongók még biztosan emlékeznek rá: az NCIS kezdeti négyesének egyikével a második évad végén végzett egy mesterlövész. Az ügynöknő egy Gibbsnek szánt golyót fogott fel, ami után még életben is maradt, mivel golyóálló mellényt viselt. Amikor a lövés után felállt, még viccelődött egy sort a főnökével - a nézők pedig fellélegezhettek -, közvetlenül ez után viszont a fejébe is kapott egy golyót, amit természetesen már nem élt túl.

Forrás: AFP/Getty Images/Jason Kempin

------------------------------

Dr. Amber Volakis, Doktor House

Az Egyesült Államokban májusban ér véget a Doktor House, így jelen összeállításunkba még éppen belefér. A negyedik és ötödik évad jellegzetes karaktere volt a House által csak törtető cafkának hívott Amber, aki aztán összejött a mogorva doki legjobb barátjával, Wilsonnal. A rezidens egy House-t is érintő buszbaleset után halt meg Wilson karjaiban, de a címszereplő hallucinációiban később is visszatért.

Forrás: AFP/Getty Images/David Livingston

------------------------------

Dr. Reed Adamson és dr. Charles Percy, Grace klinika

Úgy látszik, a Grace klinika alkotói nem voltak maradéktalanul elégedettek a hatodik évadban behozott új szereplőkkel, a fináléban ugyanis kettőt is megölettek közülük egy fegyveressel - aki a kórházban meghalt feleségét akarta megbosszulni. Az ámokfutás során a Mercy West kórházból átkerült dr. Reed Adamson és dr. Charles Percy vesztette életét, miközben Derek is megsérült, Meredith pedig elvetélt.

Forrás: AFP/Getty Images/Jason Kempin

------------------------------

Kövér Tony, A Simpson család

Rajzfilmsorozatokban nem annyira szokás állandó szereplőket kinyírni, így a Simpson család alkotói is felemásan oldották meg Kövér Tony (az eredetiben Fat Tony) eltávolítását. A maffiózóval először a harmadik évadban találkozhattak a nézők, és csak a huszonkettedik szezon egyik epizódjában halt meg szívrohamban. Helyét azonban rögtön átvette unokatestvére, Fit Tony - aki azonban hamar el is hízott, és felvette a Fat Tony nevet.

FOX

------------------------------

Magdi anyus, Barátok közt

A Barátok közt rajongói 2009-ben nézhettek nagyot, amikor a Mátyás király tér házmesternéje, Magdi anyus lezuhant a lépcsőn, majd belehalt sérüléseibe - talán Tóni halála óta nem történt ekkora tragédia a napi sorozat világában. Más kérdés, hogy a karakter szellem formájában azóta többször is visszatért szeretteihez. A rivális Jóban Rosszban-ból nemigen tudunk egyetlen esetet kiemelni, hiszen ott rengeteg szereplőt kinyírtak már.

RTL Klub