Hajdú Péternél járt Damu Roland

Vágólapra másolva!
A négy és fél évre jogerősen elítélt színész a Frizbi Hajdú Péterrel című talkshow felvételén járt: ügyvédje szerint ilyenkor nem tanácsos elbújni.
Vágólapra másolva!

A TV2 vasárnap esti talkshow-jában vall hosszabban a Jóban Rosszban egykori színésze az elmúlt időszakról. Ügyvédje, dr. Ruttner György szerint "kötelessége az embernek, hogy ilyen szituációban se bújjon el". Úgy látja, ha a közvéleményt érdekli az igazság, akkor úgy helyes, ha a nézőt megkapja a megfelelő tájékoztatást. "Súlyos problémák merültek fel az eljárás során, arra számítottunk, hogy hatályon kívül helyezik az ítéletet" - tette hozzá a TV2-nek nyilatkozva.

Hajdú Péter az [origo] kérdésére elmondta, hogy Damu nem kap pénzt a nyilatkozatért, de nem is kaphatna a jogszabály szerint, viszont fél órán át ez lesz a téma az adásban. Kérdésünkre, hogy mi lett a tervezett perrel (Hajdúnak exkluzív interjút ígért korábban az első fokon hat évre ítélt Damu, ám a Fókusz-ban is beszélt később - a szerk.) a műsorvezető-producer azt válaszolta, hogy "nem akart fekvő emberbe belerúgni", így elállt a pertől.

Damu Rolandot ügyének március 20-i, keddi másodfokú tárgyalásán négy év fél év börtönre ítélték, és öt évre eltiltották a közügyektől. A bíróság ezzel enyhítette a korábbi ítéletet, amelyet élettársa bántalmazása miatt kapott. Damunak kell megfizetnie egymillió forintot a másfél milliós perköltségből. A színész, aki a büntetése megkezdéséig nem hagyhatja el a fővárost, az ítélethirdetés után semmit nem mondott az újságíróknak, az ügyvédje viszont kijelentette: "nem ez volt az utolsó szó az ügyben", mert felülvizsgálatot kérnek a Kúriától.

Mit mondott Damu a felvételen?