A bicikliügy miatt izgult a megrendült Damu a Frizbi felvételén

Damu Roland, másodfokú ítélethirdetés, 2012. március 20.
Vágólapra másolva!
A Jóban Rosszban korábbi színésze, a jogerősen négy és fél évre ítélt Damu Roland a Frizbi Hajdú Péterrel című talkshow-ban járt, ahol többször elsírta magát. Abban bízik, hogy a Legfelsőbb Bíróság újratárgyalja az ügyét - miközben hátra van még az úgynevezett "biciklis ügy" tárgyalása és ítélethozatala is.
Vágólapra másolva!

Exkluzív, félórás interjút adott a TV2 talkshow-jának a jogerősen négy és fél évre ítélt Damu Roland: ez vágás nélkül kerül képernyőre vasárnap este. A műsorvezető-producer Hajdú Péter az [origo] kérdésre elmondta, hogy a színész ügyvédje, Ruttner György folyamatosan azt hangsúlyozta a felvétel során, hogy az első és második fokú ítéletben annyi pontatlanság van, hogy biztos abban, hogy a Kúria vissza fogja dobni az ítéletet. Damunak elvileg egy hónapon belül meg kell kezdenie börtönbüntetését, a műsorvezető szerint össze van törve teljesen, többször elsírta magát a stúdióban.

"Ügyvédje azzal tartja benne a lelket, hogy a Legfelsőbb Bíróság helybenhagyja a kérelmüket, de közben a legrosszabb scenárió, ami az adásból is kiderül, az, hogy az úgynevezett biciklis ügy miatt még három évet kaphat. Élettársát ugyanis még egyszer megverte: egyszer a nő és Damu besétált a kórházba, jelezvén, előbbinek nagyon fáj a lába, kerékpárral esett. Az orvos szerint ez más jellegű sérülés volt, és valóban, két nap múlva a nő hazament, és elmondta, hogy megverte, megrúgta őt Damu. Az ügyész jóval később emelt vádat, így Damunak első fokon lesz még egy tárgyalása súlyos testi sértés kísérlete miatt, amiért három évre is büntethető" - magyarázta Hajdú.

A műsorvezető elmondta, hogy az interjú során erről volt szó hosszabban, mert könnyen lehet, hogy a szabadulásban reménykedő Damut az újabb ügy miatt a börtönből viszik majd tárgyalásra. Hajdú szerint, ha a bíróság alkalmazza a "három csapás" elvét, akkor a színész újabb három évet kaphat, tehát összesen hét és fél év is lehet a büntetése. "Ők persze azzal áltatják magukat, hogy kiengedik majd Damut. Szóba került még az adásban egy bizonyos Margit néni, aki hallotta, hogy arról beszélnek, hogy Damut meg kell szívatni. Ez a nagy titok, amelyre Damu hivatkozott, így el fogja mondani, hogy Margit néni miért is lehet koronatanú az ő ügyében" - tette hozzá a producer.