Valkó Eszter: Nyolc év tévézést nem lehet kitörölni

Vágólapra másolva!
Bár június óta nincs képernyőn, Valkó Eszter nem tűnt el teljesen a médiából, rádióműsort vezet, párkereséssel egybekötött wellness-hétvégéket szervez. Az RTL Klub és a Cool tévé egykori műsorvezetője az [origo]-nak mesélt mindennapjairól.
Vágólapra másolva!

Valkó Eszter olyan műsorokban szerepelt, mint a Repülj most!, a Reggeli, a Havazin és a BeleValó Világ. Lassan egy éve nincs saját műsorral képernyőn, de nem bánna újabb munkát. "Nem vagyok az a típus, aki könyörög egy műsorért, vagy körbetelefonál, hogy írjanak róla. Néha meghív az RTL Klub egy-egy adásba, például az X-Faktor idején voltam Baricz Gergő szurkolótáborát erősíteni Erdélyben. A múlt héten a Csak Csajok-ba hívtak, ott beszélgettem élő adásban, viszont az állandóság az, ami sajnos nincs meg" - mondta.

"A Reggeli-ben töltött évek alatt korán kellett kelnem, beállt a bioritmusom arra, hogy hajnalban ébredek, reggel dolgozom és aztán szabad a napom többi része. Erről az életformáról nehéz volt átállni a BeleValó éjjel tizenegy órás kezdésére, de élveztem azt is. Jó kis beszélgetéseket hoztunk össze Győzivel és a kiesett játékosokkal. Sosem voltam egy hajnalig pörgős típus, de ebbe is gyorsan belejöttem. Hiányzik a tévés munka, hisz nyolc évet töltöttem a képernyőn. Ez nem olyan, amit egy gombnyomással ki lehet törölni az életemből" - tette hozzá.

Jelenleg nincs képernyőn, de saját műsort vezet a Budaörsi Rádióban. A hétfő esténként sugárzott Két nő, egy eset-ben közéleti személyiségekkel beszélget a műsorvezető. "December óta van saját rádióműsorom, amit a barátnőmmel közösen vezetek, és nagyon élvezem. A beszélgetős műsor lényege, hogy kötetlenül, lazán eldumáljunk az adott témákról: interaktív adásról van szó, a betelefonálók elmondhatják véleményüket, beszállhatnak a beszélgetésbe. A budaörsi műsorunk nem kizárólag csajoknak szól, nincsenek olyan kizárólagos témák, mint például nyári körömtrend vagy vadonatúj autók. A múltkor egy esküvőszervező adott tanácsokat házasodni vágyóknak, de volt már a vendégünk jósnő is. Testközeli ez a feladat, és szeretem azt érezni, hogy csinálok valamit" - mesélte. A rádiózás terén van tapasztalata, volt, hogy a Boros-Bochkor páros egyik tagját helyettesítette.

Párjával tavaly áprilisban ismerkedett meg, azóta is boldogok. "Óriási öröm, hogy már a májusi esküvőnket szervezzük. Izgulok, hogy minden egyben legyen, minden jól sikerüljön, mert ez nem egy tévéfelvétel, hogy felvegyük újra" - mondta Valkó Eszter, aki a párkereső-bizniszben képzeli el jövőjét, szállókba szervezett programokon lenne koordinátor.

Bella Brigitta