Jobban fel vannak pörögve a srácok - elemeznek az első Éden Hotel játékosai

Éden Hotel 2 casting Alíz
Vágólapra másolva!
Az Viasat3-on javában megy az Éden Hotel 2, melyet úgy-ahogy az előző széria szereplői is követnek. A hajdani nyertes, Kristóf, a fődíjról éppen lemaradt Aliz és az új kör castingjába is besegítő Ádám mellett négy másik volt versenyző is mesél arról, hogy milyennek látja a mostani műsort. Kik a kedvenceik? Mennyire jön be nekik az új helyszín? Van-e esetleg valami tanácsuk a játékosok számára?
Vágólapra másolva!

Kristóf

- Az elején nekem kicsit lassan indult a játék, de aztán kezdtem jókat derülni Kíra és Peti macska-egér harcán. Az biztos, hogy ez a széria sok mindenben különbözik a miénktől, sokkal több benne az érzelem is: olyan igazi szerelmi kapcsolat, mint amilyen Edináé és Mátéé, nálunk nem nagyon volt. Jobban előtérbe került a szexualitás is, úgyhogy nem nagyon lehet összehasonlítani az első szériával. A nézők most sokkal több információt is kapnak a szereplőkről, mert van egy kísérőműsor a Viasat6-on - és az a plusz fél óra rengeteget jelent. Mindennel együtt ez a széria is nagyon szórakoztató, ugyanúgy odaragaszt a tévé elé, de valahogy más módon, más eszközökkel.

- Amikor Horváth Éva bement, és pénzösszegeket ajánlott a játékosoknak, az szerintem zseniális volt - a játék feléhez közeledve nagyon messze volt a főnyeremény, és lehetett érezni, hogy egy-két embernek nulla esélye van a győzelemre: számukra nagyon nagy nyomás lehetett, ahogy Éva egyre emelte a tétet. Jól megmutatkozott az emberek igazi arca is: Tominak volt például akkor egy megnyilvánulása, miszerint az órája többet ér, mint amennyiért a kedves lány felállt - az vérlázító volt az én szememben. Ez a szituáció akarva-akaratlanul is lerántotta a leplet pár emberről, emiatt sajnálom, hogy nálunk nem volt hasonló.

- Tanácsot nem nagyon tudnék adni a versenyzőknek - még úgy sem, hogy az előző szériát megnyertem -, mert érezhetően sűrűbb most a játék. Sokkal több beérkező játékos és sokkal több fordulat van, ebből a szempontból örülök, hogy az elsőben szerepeltem. Ott úgy érezhettük, hogy a saját szerencsénknek vagyunk a kovácsai, itt sokkal inkább a véletlenre van bízva a dolog, illetve olyan fordulatokra, amelyekkel nem lehet előre számolni - joggal érezhetik úgy a szereplők, hogy nem az ő kezükben van az irányítás.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

--------------------------

Aliz

- A lakótársaim is nézik a műsort, úgyhogy vannak olyan esték, amikor közösen leülünk a tévé elé - de ha épp nem is tudok megnézni egy-egy részt, utólag azt is pótolom az interneten. A lányok közül Edina a legszimpatikusabb, és Anikó vidám természete is bejön: ő ráadásul többször kéri, hogy a hátuk mögött is tisztességgel beszéljenek a többiekről - ez nagyon hiányzott volna nálunk is. A fiúk közül Mátét tartom a legaranyosabbnak, a múltkor épp azt kaptam el, hogy Edina haját fonja: ők ketten jók együtt, ahogy kergetőznek, elvannak a saját kis világukban. A többiek is jobbára próbálják élvezni a helyzetet, bár páran eléggé erőltetik a taktikai vonalat. Ami nagyon nem tetszett, hogy Tamás elkezdte használni a "feláldozható" szót, nekem pedig ezzel a megnevezéssel már az előző szériában is bajom volt - durvább dolgot azonban nem láttam.

- Én annak idején többször mentem volna randizni, az hiányzott. Most sokkal több a történés, szinte minden este van valami tematikus buli vagy játék - a mi társaságunkat talán nehezebben is lehetett volna megmozgatni. A mostani játékosok pár évvel fiatalabbak is, valószínűleg ezért vannak benne minden mókában, sőt kezdeményezik is, ami nekem nagyon tetszik.

- Gyönyörű az új helyszín: ami nagyon látszik a tévében, hogy legalább háromszor akkora az új hotel és a medence, mint a miénk volt. Sokkal több tér van, nekem ez hiányzott az előző szériából: ott a szobák mellett volt ugyan két-három hely, ahova le tudtál hemperedni, de ez ahhoz kevés volt, hogy el tudj bújni valaki elől, vagy egyedül legyél a gondolataiddal. A búvóhelyek mellett nagyon tetszenek a függőágyak is, sokkal több a kényelmi megoldás.

- A játékosoknak csak azt tanácsolnám, hogy élvezzék ki a helyzetet, élvezzék, hogy ilyen környezetben vannak - amikor lehetőség van rá, akkor igenis bulizzanak, ne vonuljanak el taktikázni. Nem kell túlkombinálni a dolgokat. Rólam sokszor azt gondolták, hogy nem vagyok képben - miközben nagyon jól tudtam, mi folyik a hátam mögött, de vagy nem érdekelt, vagy úgysem tudtam ellene mit tenni, ezért nem is foglalkoztam vele. Ha már kiutaztam, és egy jó társaságba kerültem, ki akartam élvezni.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

--------------------------

Ádám

- A játékosok közül néhánnyal találkoztam már a castingon, de akkor természetesen még nem tudtam, hogy bekerülnek-e a műsorba. Már akkor volt egy-kettő, aki szimpatikusnak tűnt, de azt kell mondjam, nagyobb részben nem olyan szimpatikusak. Különösen Krisztián és Máté az, akiket nem szívesen nézek: Krisztián ugyan még fiatal, elképzelhető, hogy ezt a kivagyi stílust ki fogja nőni, Máté viszont nagyjából egyidős velem, és - ahogy a műsort állandóan néző barátaim mesélik - minden estéje arról szól, hogy be van rúgva. Nálam ez annyira nem nyerő, de lehet, hogy van, akinek pont ez szimpatikus vagy vicces.

- Én csak pár adást láttam, de azok alapján úgy érzem, a lányoknál most erősebb a mezőny, mint tavaly, itt inkább ők irányítják a játékot. Közülük is Noémi a kedvencem, nagyon bejön a stílusa - mellette Anikóra figyeltem még fel, őt nagy taktikusnak tartom. Ezzel együtt sokat hallom, hogy a mostani csapat nem annyira kreatív, mint a miénk volt, és náluk nincs is olyan nagy összetartás - de szerintem nem szabad összehasonlítani, még egy ugyanolyan társaságot úgysem lehet összeszedni. A tanácsom az volt a castingon is, hogy bár biztosan látták az első szériát, ne próbáljanak meg az ottani játékosokra hasonlítani.

- Egyetlen nagyobb fordulatról hallottam, amit utólag meg is néztem az interneten: ez az volt, amikor pénzt ajánlottak fel annak, aki önként távozik a hotelból. Ezt nagyon jó ötletnek tartottam, és örültem volna, ha nálunk is bedobják, mert kíváncsi lettem volna, ki hogyan reagál. Biztos lett volna nálunk is olyan, aki a pénzt választja - szívesen megnéztem volna, hogy ki az. Amúgy sokkal több a fordulat, mint nálunk, sokkal jobban meg vannak pörgetve a srácok.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

--------------------------

Kriszta

- Ha időm engedi, mindig nézem a műsort, abszolút leköt a mostani széria. Teljesen másfajta játékosokat sikerült összeválogatni, mint amilyenek mi voltunk: mi valahogy visszafogottabbak voltunk, ők eléggé beledurrantottak a közepébe. Mi annyira nem is tudtuk, hogy mire vállalkozunk, mi fog történni, nem láttunk ugye soha Éden Hotel-t: nekik van már egy előképük, szerintem ennek is köszönhető, hogy bevállalósabbak. Vannak, akik szimpatikusak nekem, közülük is Edinát emelném ki, a saját karakteremhez talán őt érzem a legközelebb. Akit nagyon nem értek, az Krisztián, de így sem mondanám, hogy kiraknám a játékból, mert valamilyen szinten feldobja a műsort.

- A táj és a környezet Kolumbiában sokkal vadabb volt, nekem ezáltal szebb is - a mexikói látkép nekem kicsit kopár. Maga a ház és annak dizájnja azonban egyértelműen jobb a második szériában. A párducszoba nagyon tetszik, szívesen eltöltenék ott pár napot. Úgy látom, hogy a mostani versenyzőknek sokkal nagyobb az életterük, és a medence valami káprázatos.

- Csak azt tudom tanácsolni, hogy adják önmagukat, és azt a célt, amit kitűztek maguk elé, mindenképpen próbálják megvalósítani, ne hagyják eltéríteni magukat.

Viasat3

--------------------------

Dani

- Nagyjából mindenki szimpatikus, de Edina az, akinek igazából drukkolok: őt régóta ismerem, modellként volt egy pár közös munkánk. Szerintem a mostani játékosok jobban fel tudtak már készülni, tudhatták, hogy lesznek különböző csavarok. Azt a részt például pont láttam, amikor valaki kiesett, de egy retúrjeggyel visszamehetett. Igazából erre is lehetett számítani, hisz annak idején én is visszaköltöztem, csak más módon, nem ezzel a retúrjeggyel. A mostaniak jobban odafigyelnek a dolgokra, jobban taktikáznak; mi végül is naivan mentünk oda. Bár igazából úgysem lehet felkészülni mindenre, mindig akadnak váratlan események: szerintem csak az a lényeg, hogy az ember ne csináljon ott olyat, amit később megbánna.

- A környezet nagyon tetszik, tágasabbnak tűnik a hotel is. Régebben nagyon nagy vágyam volt eljutni Mexikóba, mert nagy kaktuszmániás vagyok: mindig is Mexikóban vagy Arizonában, természetes környezetükben szerettem volna látni ezeket a növényeket.

Viasat3

--------------------------

Niki

- Néhány részt nem láttam, de alapvetően próbálom követni a szériát. Az eleje szerintem ugyanúgy indult, mint nálunk, kicsit állóvíz volt: meg kellett ismerkedniük egymással a játékosoknak, és a nézőknek is képbe kellett kerülniük azzal, hogy ki kicsoda. Mostanra már elkezdtek bonyolódni a dolgok, Niki például kiesett, most már van izgalom, és van erotika is.

- Nekem a Máté-Edina páros tetszik a legjobban, ők a legkedvelhetőbbek, az én szememben ők a legjobb karakterek. Az is tetszett, amit Niki és Krisztián alakított a Niki kieséséig, miattuk is szerettem nézni a műsort - bár az elején Krisztiánt elviselhetetlennek tartottam, nagyon előadta magát, hogy tizenkilenc éves létére milyen tapasztalt. Kíra volt még unszimpatikus, nekem nagyon sok volt, illetve Tomi az, akit nem kedveltem meg.

- Azt biztosan nem szabad csinálni, amit Niki csinált a másik Nikolett nevű lány bejövetelekor: nagyon fölényes volt, nagyon magabiztos, a viselkedése nem bizonyult célravezetőnek, a nézőknek és a többi játékosnak sem tetszett. Ki is ejtette Nikolett, ahogy lehetősége volt rá.

Viasat3

--------------------------

Kata

- Rendszeresen nem szoktam nézni, de egy-egy adásba azért becsatlakozom, és folyamatosan hallom, hogy mi történik benne. Nyilván elfogult vagyok, de úgy gondolom, hogy a mi csapatunk összetartóbb volt, a mostaniaknál picit jobban megy a taktikázás meg az ellenségeskedés - de a legtöbben így is aranyosak. Krisztián és Niki kapcsolata különösen szimpatikus volt, párhuzamokat véltem felfedezni benne az Ádám és köztem lévő kapcsolattal - bár náluk az érzelmek jobban domináltak, azért ugyanúgy el tudtak hülyéskedni, mint mi. Aki nagyon unszimpatikus volt, az Tomi, de úgy láttam, ezzel nem voltam egyedül. A mi szériánkkal párhuzamba vonva, engem kicsit Szöszire emlékeztet: bement mint új szereplő, és egyből irányítani akart - ez azonban nem jött be mindenkinek.

- Egy ilyen műsorban az a legjobb, ha saját magát adja az ember, és nem koncentrál állandóan a taktikázásra. Ha valaki folyamatosan színészkedik, meg lehet kattanni, pedig végül is ez egy nyaralás: arra is kell energiát fordítani, hogy az ember élvezze az ottani létet, mert tényleg gyönyörű környezetben lehet.

- Nekem a mexikói helyszín egyébként jobban tetszik, mint Kolumbia, bár az ellen sem lehetett kifogásom. A hotel kicsit zegzugosabbnak tűnik, jobban el lehet bújni, ha egyedüllétre vágyik az ember - ezáltal az egész közeg otthonosabb, barátságosabb kicsit.

Viasat3