Nem a sztárvendégeken van a hangsúly - Deutsch Anita új műsoráról

Deutsch Anita Anya csak egy van
Vágólapra másolva!
A VIASAT3-on április 22-én indult az Anya csak egy van című produkció, amely kismamáknak és anyukáknak szolgálhat számos hasznos tanáccsal. A műsort a Barátok közt-ből ismert Deutsch Anita vezeti, aki nagyon örült a felkérésnek, és a jövőben szerkesztőként is szívesen dolgozna hasonló produkción. 
Vágólapra másolva!

A Barátok közt Szilágyi Andreája, Deutsch Anita (akivel hosszabb interjút is készítettünk már) legújabban a VIASAT3 Anya csak egy van című műsorában látható. A szerep nem áll tőle távol, és örült is, amikor megkeresték az ötlettel: "Korábban sem csak színészként dolgoztam, a Barátok közt előtt három különféle műsort is vezettem, és a VIASAT3-on is én vittem a tizenkét adásból álló EgészségŐr-t. Voltam a csatornánál egy olyan műsor castingján is, amely aztán nem készült el - végül is ennek ötletgazdái hívtak a mostani produkcióba. Mivel mindig is nagyon szerettem a műsorvezetést, egy percig sem haboztam" - mondja az [origo] megkeresésére.

A színésznőnek két gyermeke van, így saját tapasztalatait is megosztja a nézőkkel, de a szerkesztésbe egyelőre nem folyt bele: "Hosszabb távú terveim közt szerepel, hogy egy műsorban szerkesztő is legyek, de ezt a feladatot itt egy nagyon ügyes kolléganőm, Ridács Dóri látja el. A szerkesztés sok időt és energiát igényel, amit a két gyerek mellett - úgy, hogy a kisebbik még csak kétéves - most nem tudtam volna vállalni. Így is elég összetett azonban a feladatom, hisz nem csak felkonfokat mondok be: miközben riportokat készítek, főzök is. Ráadásul úgy főzünk, hogy az ételek valóban el is készülnek az adott idő alatt: nagyon kell figyelni, hogy beletegyek minden alapanyagot, ne rontsak el semmit, és közben a riportalany mondataira is reagáljak."

A műsor tehát afféle rendhagyó főzőshow-ként is felfogható, természetesen csupa olyan étellel, amely illeszkedik a terhesség és az anyaság témakörébe. "Minden egyes adás alatt két receptet készítünk el: van, amelyik gyerekeknek készül, és van, amelyik kismamáknak; van olyan, amit a másfél évesek is ehetnek, de az apukák is jóllaknak vele. Készítünk például spárgakrémlevest, az egyik adásba pedig egy halgasztronómiai szakértő érkezett, akivel olyan halételt csináltunk együtt, hogy még most is érzem a számban az ízét" - meséli Deutsch Anita.

VIASAT3

Az ételekhez hasonlóan a műsorban szereplő vendégek is széles skálán mozognak: "Megpróbálunk minél változatosabb téma- és vendégkört felvonultatni: a vendégek között jobbára különféle szakértők jelennek meg (például védőnő, dietetikus vagy épp Gyarmati Andrea gyerekorvos), de van olyan is, hogy egy kismamát hívunk be az utcáról, máskor pedig egy barátnőm mesél a tapasztalatairól. Néha sztárvendégek is feltűnnek, de a fő hangsúlyt nem erre akartuk helyezni: mindenesetre Szandi, Tunyogi Bernadett, illetve Rippel Feri felesége és kisfia is jönnek a műsorba" - árulja el a műsorvezető.

Egyelőre tizenkét adást forgattak le, Deutsch mindenképp nyitott lenne a folytatásra is.