A szökés: hová tűntek a sikersorozat főszereplői?

a szökés, scofield
Vágólapra másolva!
A 14 epizódban látott Lane Garrisont - aki az akkor babaarcú Tweenert alakította - épp a napokban tartóztatták le a rendőrök, testi sértés gyanújával, a doktor Sara Tancredit alakító színésznő pedig hörgő, véres zombikkal töltötte az elmúlt egy-két évet. De mi lett az itthon is igen kedvel A szökés többi színészével?
Vágólapra másolva!

Dominic Purcell

Forrás: AFP/Getty Images/Michael Buckner

Az Angliában született, de norvég apával és ír anyával rendelkező Dominic Purcell, aki Ausztráliában nőtt fel a John Doe és A szökés sikere után is főképp kemény fickókat alakított, hiszen fizimiskája alapján nem osztottak rá törékeny lelkű költőt. A halálra ítélt, majd évadokon át menekülő Lincoln Burrows után feltűnt a Castle-ben, szerepet kapott a Válogatott gyilkosok című akciófilmben és a Szalmakutyák című thrillerben.

--------------------

Wentworth Miller

Forrás: AFP

A szökés ábrándos tekintetű, szerelmetes lelkű, fondorlatos gondolkodású agytrösztje volt Michael Scofield, abszolút főszereplőként, de hiába volt siker a sorozat az USA-ban (és itthon is), jelentősebb munkáját nem tudnánk megnevezni 2009 óta. Hangját adta a sorozathoz készült videojátékhoz, feltűnt picit a Doktor House-ban, a Különleges ügyosztály-ban, talán A kaptár: Túlvilág-ban volt komolyabb jelenése.

--------------------

Amaury Nolasco

Forrás: AFP/Getty Image/Valerie Macon

Fernando Sucre volt szerepe szerint A szökés-ben. A Puerto Ricó-i színész orvos akart lenni, de hamar beszippantotta a média, egy ölébe hullott reklámfilm-szerep adta meg a lökést. A sikersorozat óta nem meglepő módon latinos nevű férfiakat alakít, volt a Miami helyszínelők-ben röviden, a Terepen című szériában hosszabban, 2010 és 2011-ben a Chase szereplője volt. Idén egy csúnya buktába szaladt bele, a Work It komédiasorozatban kapott főszerepet, ebben nőnek kellett öltöznie egy állás miatt. A próbálkozás a kritikusok értetlenségével találkozott, a nézők sem szerették, gyorsan kimúlt.

--------------------

Robert Knepper

Forrás: [origo]

2005 és 2009 közt pszichopata gyilkost alakított, szemeiben az őrület lobogott: hiteles alakítását több kisebb-nagyobb szereppel jutalmazták azóta a producerek, rendezők. A Hősök-ben sok részen át Samuel Sullivan karakterét vitte, játszott a Chase-ben, a Gyilkos elmék-ben, majd belekóstolt a sci-fibe, Simeon volt a Csillagkapu: Univerzum-ban. A Breakout Kings-ben visszakapta Theodore 'T-Bag' Bagwell legendás figuráját, visszatérhetett a hírhedt Fox River állami fegyházba - hogy újfent megszökhessen onnan.

--------------------

Sarah Wayne Callies

Forrás: AFP/Getty Images/Frazer Harrison

A csinos színésznő a napsütötte Honolulun született, onnan került a börtön komor falai közé orvosként. A szökés négy évadja után sem felejtették el, kisebb-nagyobb szerepek (Doktor House, Arcmás) után az USA-ban felettébb sikeres The Walking Dead produkció igazolta le, a zombis horrorsorozatban Lori Grimes karakterét viszi.

--------------------

Lane Garrison

Forrás: AFP/Getty Images for Sofitel/Lane Garrison

Nem volt főszereplő, de sok részben játszott: ő kivételesen magánélete miatt került be az összeállításba. A hatósággal 2006 decemberében gyűlt meg a baja, amikor egy fának csapódott autójával, és ennek során egyik utasa, egy tizenhét éves fiú meghalt, a két hátul ülő tizenöt éves lány pedig megsérült. A baleset után Garrisonnál a Kaliforniában maximálisan megengedett véralkoholszint dupláját mérték, sőt, kokaint is találtak a vérében. 2007 végén három év és négy hónap börtönre ítélte a bíróság, de a színész jól viselkedett a sitten, így - idejét nagyjából megfelezve - 2009-ben kiengedték. Büntetését a Tehachapiban található Kaliforniai Korrekciós Intézetben töltötte. Két nappal ezelőtt azonban újra letartóztatták, erről itt olvashat bővebben.