Elkezdődött az RTL Klub kontra Alekosz per

VV alekosz
Vágólapra másolva!
Választott bíróság előtt zajlik a procedúra, a sajtó kizárásával, a felek egyelőre nem nyilatkoznak. A későbbiekben tanúkat is meghallgatnak, és utána derül csak ki, hogy a VV4 győztesének vissza kell-e adnia a nyereménylakását és autóját a felperesnek, az RTL Klubnak.
Vágólapra másolva!

A választott bíróság olyan pártatlan és független bíróság, amelyre a felek megállapodásukkal rábízzák - az állami bíróságok helyett - a polgári jogvita eldöntését. A választott bíráskodás a nemzetközi jogvitákban, illetve a kereskedelmi-gazdasági szférában a legelterjedtebb, emellett döntött az RTL Klub, és Nagy Alekosz is.

Az első meghallgatás információink szerint április 23-án volt, de mivel a bíró kérte a felperest és az alperest, hogy ne adjanak ki részleteket a sajtónak, nem tudni, mire jutott az RTL és a Való Világ 4 győztese. Csak annyit sikerült kideríteni, hogy egyelőre a hatáskör elbírálása zajlik, majd a későbbiekben jönnek tanúk.

Mint ismeretes, Nagy Alekosz az RTL Klub szerint szerződést szegett azzal, hogy 2011 őszén átment a TV2-höz és részt vett annak valóságshow-jában, az ÖsszeEsküvők-ben. Úgy tudjuk, hogy a csatorna visszaperli a nyereményként átadott autót és lakást - miután beszüntette a havi egymillió forintos apanázs kifizetését is. (A reality győztese 12 hónapig kapta volna a pénzt, az átigazolással öt-hat milliót biztosan elbukott.)

A lakásra igényt tartana a valóságshow második helyezettje is - erről itt olvashat többet.