Ötvenöt éves a magyar televíziózás, koncerttel ünnepel az MTV

Vágólapra másolva!
Ötvenöt éves a magyar televíziózás: az évfordulót a május 1-jén nagyszabású fővárosi rendezvények közvetítésével ünnepli a közszolgálati média.
Vágólapra másolva!

Május 1-jén az m1 és az MR1-Kossuth Rádió számol be a délelőtti, Kossuth téri családi programokról, majd élőben közvetíti a 14 órakor kezdődő Vodafone Belvárosi Nagydíjat és az Erzsébet téri színpadon rendezett Koncert Majálist a Dal előadóival. A közmédia 38 különféle típusú kamerával, négy közvetítő kocsival és egy látványstúdióval, mintegy 160 munkatárs mozgósításával mutatja be nézőinek a belvárosi majális eseményeit.

A Magyar Televízió 1957. május 1-én sugározta első adását, néhány kísérleti adás után a Hősök teréről, a felvonulásról sugárzott élő adással kezdte meg működését. Ez a dátum a magyarországi televíziózás történetének kezdete is. A négy kamerával és három rádióriporterrel indult első adások még kevesekhez jutottak el, készülék sem volt elég, az előfizetők száma azonban rohamosan gyarapodott, és tíz éven belül elérte az egymilliót.