Tiszalökre szállítják Damu Rolandot

Damu Roland, tárgyalás, másodfokú, erőszakos nemi közösülés, palácsik tímea
Vágólapra másolva!
A négy év fél évre elítélt színészt az ügyvédje szerint május 2-án szállítják át a tiszalöki börtönbe.
Vágólapra másolva!

A tiszalöki büntetés-végrehajtási intézetbe viszik Damu Rolandot - erősítette meg a Bors értesülését Damu ügyvédje, dr. Ruttner György. A színész állandó lakcíme Debrecen, ezért kerülhet át a lakóhelyéhez közel eső intézménybe, Tiszalökre. Az 1285 méter hosszú bástyafallal, 8 őrtoronnyal rendelkező, 770 elítélt befogadására alkalmas épület a lap szerint kifejezetten jól felszereltnek számít.

A Délmagyar korábbi riportcikke szerint az ország második csillag alakú börtönében ötszázhuszonhat 16 négyzetméteres, egy- és kétszemélyes zárkát alakítottak ki. A rabok között megtalálható a legsúlyosabb bűncselekményt elkövető gyilkos és a piti bűnöző is. A minden kényelmi berendezéssel felszerelt, garzonra vagy szállodai szobára emlékeztető cellák egyformák. Tartozék a kívülről vezérelhető tévé is.

Az öt darab, csillag alakú zárkaépületben elkülönítve helyezik el a fogház, a börtön és a fegyház fokozatú elítélteket. Az intézet falain belül kialakítottak fedett, nézőtér nélküli sportcsarnokot, konditermet, a szabadban pedig kosár- és kézilabdapályát. Felhúztak két üzemcsarnokot, ahol a büntetésüket töltők dolgoznak - írta a lap.