Napi hét és fél óra foci lesz az MTV-n

Vágólapra másolva!
Június 8-án, pénteken a Lengyelország-Görögország mérkőzéssel indul a 2012-es labdarúgó Európa-bajokság: az Eb minden mérkőzését közvetíti az m1, és az MR1-Kossuth Rádió is sok órában tudósít.
Vágólapra másolva!

Napi hét és fél óra foci lesz az m1-en, a focié lesz a főszerep a közszolgálati médiában. A pénteki lengyel-görög nyitómérkőzés és az Eb egyik kommentátora Knézy Jenő, további televíziós kommentárok Gundel Takács Gábor, Deák Horváth Péter és Menczer Tamás lesznek. A csoportmérkőzések első szakaszában 18:00-kor kezdődik a nap első, és 20:45-kor a második mérkőzése. A mérkőzések előtt húsz perccel, és negyed órával utána a stúdióban Petrovics-Mérei Andrea, Somogyi Dia és Bobák Róbert neves szakértőkkel - pl. Véber György, Mészöly Géza, Hrutka János, Kovács Kálmán, Esterházy Márton, Horváth Ferenc és Détári Lajos - elemzik a mérkőzéseket. Az nyitómérkőzés előtt 17.05-kor várják a képernyőre a futballbarátokat.

Akik lemaradnának az élő közvetítésekről, azok vagy aznap a második mérkőzés után rövidebb összefoglalóval, vagy másnap a késő délelőtti és kora délutáni órákban hosszabb ismétlésekkel pótolhatják az előző napi találkozókat.

Június 16-19-ig a mérkőzések azonos időpontban, 20.45-kor kezdődnek, ezért - az MTVA és a Sport TV együttműködésének köszönhetően - az egyik mérkőzést az m1, a másikat a Sport1 közvetíti. (A június 10-i, 19.55-kor kezdődő Formula-1-es Kanadai nagydíj időpontütközése miatt a Sport1 közvetíti az Írország-Horvátország mérkőzést is). A Sport1 összesen öt mérkőzést közvetít élőben, amit az m1 a mérkőzések után azonnal megismétel, így minden mérkőzés látható a közszolgálati csatornán.

A labdarúgó Európa-bajnokság közvetítéseit a stadionokon belül 32 kamerával, a stadionokon kívül további 5 kamerával végzik. Az m1 a stúdióból és a mérkőzésekről is HD-ban jelentkezik.

A közszolgálati Kossuth ráadió műsorai, a Sportvilág, a 180 perc, a Krónika adásai, valamint az Eb-Híradó naponta átlagosan két és fél órát foglalkoznak a legrangosabb európai futballtornával. A helyszíni tudósítások és élő bejelentkezések mellett a két elődöntőt és a döntőt is élőben hallhatják a rádióhallgatók Lantos Gábor és Gulyás László tolmácsolásában.