A német-portugál érdekelte legjobban a magyar nézőket

Vágólapra másolva!
A csoportmeccsek első köre után vetettünk egy pillantást a futball-EB tévés nézettségére. Minden csapat játszott, a hazai nézőket a német és a portugál válogatott meccse hozta leginkább lázba.
Vágólapra másolva!

A nézettséget leginkább a csapatok befolyásolják, de az időpont sem mindegy: 20.45-ös kezdéssel logikusan több tévézőt lehet elérni, mint délután hatkor (ráadásul egy találkozó, az ír-horvát az MTV-n felvételről ment a Forma-1 miatt). Azt sem szabad elfeledni, hogy AGB mérése a nagy futballtornáknál nem nagyon pontos, mivel sokan társaságban nézik a meccseket, akár lakásban, kocsmában, akár kivetítők előtt.

Legtöbben a német-portugált követték, ezt átlagban 1 millió 59 ezer tévéző nézte meg, de a spanyol-olasz (975 ezer) és az ukrán-svéd (924 ezer) is sokakat érdekelt. Érdekes módon a nyitómeccs csak 611 ezres nézettséget ért el, és az ír-horvát is csak 285 ezer nézőt hozott az m1-nek - utóbbi meccs viszont csak fél 10 után került a képernyőre, így sokan más szórakozást választottak, vagy a Sport TV-n nézték. A sportcsatornára 800 ezer tévéző kapcsolt vasárnap este, átlagban 270 ezret ért el ott a meccs.

Az MTV minden találkozót közvetít, de a Sport TV is aktív: szombaton, vasárnap, hétfőn és kedden is ad majd egy-egy találkozót élőben a csoportkör utolsó fordulóiból, van naponta Zuhanyhíradó Extra - és minden meccset közvetít felvételről.