Két kisegér okozott óriási galibát a Barátok közt és a Jóban Rosszban évadzáróján

jr, bk
Vágólapra másolva!
A két nagy nézettségű hazai szappanopera évadzáróján egy-egy egér okozott hatalmas gondot: a Barátok közt-ben megijesztett egy alkoholista asszonyt, aki ijedtében felgyújtott egy padlást az ott rejtőző csalfa feleséggel, a Jóban Rosszban végén pedig egy afrikai vírussal beoltott rágcsáló megharapott egy nővérkét, aki miatt karantént kellett elrendelni. Összehasonlítottuk több szempontból a két évadfinálét.
Vágólapra másolva!

Egy rendes sorozat már egy-egy rész végén is úgynevezett cliffhangerrel operál, nyitva hagyott, drámai szálakkal, amelyek miatt újra oda kell kapcsolnia a nézőnek másnap vagy egy hét múlva. A több ponton nyitott, rettentő tragédiákat elővetítő sztori évadok végén pedig egyenesen kötelező, hiszen ez garantálja majd a nyitórész nézettségét a nyár végén, ezen izgulhat a sorozatrajongó. Megnéztük, miképp vonult pihenőre a két, rendre kiváló nézettséggel futó hazai szappanopera, és - tizes skálán - osztályzatokat is adtunk.

Barátok közt

Romantika: Tóparti séta, evezés egy csónakban, végül szerelmes vallomás egy pajtában. Kiszámítható volt, hogy valaki előbb-utóbb beleesik a vízbe, végül ez is történik, Kinga ügyetlenkedik egy sort. 6 pont.

Forrás: RTL Klub

Erotikus látvány: Kinga fehérneműben mutatkozik a pajta félhomályában egy-két másodpercre. A szalmabála takarása miatt csak 6 pont.

Meglepő fordulat: Egy bunda körül is zajlanak a események, mivel a pajkos Oszi szétszabdalta a ruhadarabot, hogy autentikus ősember lehessen. A végén kiderül, hogy az egész sztorit csak azért írták, hogy a lány nagy szívességet kérjen Miklóstól - aki viszont igazi gazember, a pénzért szexet követel cserébe Zsófitól. Ez volt az évadzáró tervezett csúcspontja: 7 pont.

Forrás: RTL Klub

Nagy dráma: Júlia titkos légyottra várja emberét a padláson, de a zugivó, alkesz Gizi felmegy oda, dinamikusan berúg, cigizik, az eldobott csikk meggyújtja a szétfolyó pálinkát. A módfelett ittas asszony ezt észre sem veszi, ellenben egy egértől megijed, kiszalad, bezárja az ajtót, a jó Berényit becsapó, csalfa nő pedig benn küzd a lángokkal - ráadásul az egész kóceráj is leéghet augusztus végére. 7 pont.

A legszebb mondat: "Hülye patkányegér, a francba!"

----------------------

Jóban Rosszban

Romantika: Barbi szakít, majd pityereg egy sort a konyhában. Tinédzser lamúr is van a kechupos- és mustárosdoboz felett, de a fiataloknak menekülniük kell egy gyámhatósági végzéssel érkező rendőr elől. A fiatalok biciklivel szöknek, mögöttük a szirénázó rendőrautó, és mivel minden szál összeér a végén a kórházban, ők is odahajtanak. 8 pont.

Forrás: TV2

Erotikus látvány: Nőt nem látni lengén. Dóri elkezdi sokat sejtetően kigombolni a meglehetősen ittas Viktor ingét. Mivel a férfi hullarészeg, a nő pedig végig ruhában van, ez csak 3 pont.

Meglepő fordulat: Lövöldözés tör ki egy raktárban, nagyjából elfogadható akciójelentek jönnek sorra (nem szabad elfelejteni, hogy a magyar szappanoperák egy adásperce nagyjából századannyi pénzből készül, mint egy amerikai sorozat egy perce). Rolandot az utcán közelről lelövik. 7 pont.

Forrás: TV2

Nagy dráma: Évi nagyon rosszul van, remegve poroszkál, majd összerogy, elájul, füléből is vér szivárog. Az összes, vírussal beoltott egér elpusztult, egy afrikai vírustörzs szabadult el. Pongrácz karantént rendel el, de addigra a legtöbb főszereplő épp beér a klinikára, ki véresen, hordágyon, ki bringán, rendőr elől menekülve. Csak remélni tudjuk, hogy a Vesztegzár a Grand hotelben rejtői humora is megjelenik a jövőben. 8 pont.

A legszebb mondat: "Kis hülye egér, megharapott a laborban."