Öt mély, kéjes harapás - a legjobb vámpíros sorozatok a tévéből

true blood
Vágólapra másolva!
A Spartacus-t is bemutató Starz csatorna egy Vlad Dracula című sorozaton dolgozik, amely a kegyetlen havasalföldi fejedelem emberi oldalát is megmutatná. Akadt már pár vámpíros sztori a tévékben, úgyhogy III. Vladnak alaposan fel kell kötnie a fekete köpenyét, ha hosszan képernyőn akar maradni.
Vágólapra másolva!

A Starz csatorna lát fantáziát Drakula történetének újabb feldolgozásában: a tervezett szérián, amelyből még ugyan pilot sem készült, olyanok dolgoznak, mint J. Michael Straczynski (Thor, Underworld: Awakening), Roy Lee (A kör) és Rob Tapert (Xena). A rövid szinopszis szerint a sorozatban keveredik majd III. Vlad, más néven Karóbahúzó Vlad havasalföldi fejedelem és a fikciós lényként életre kelt Drakula figurája, azt is megpróbálják bemutatni, hogy a vámpírrá váló, kegyetlensége miatt ismert uralkodó miképp próbál kapaszkodni emberi mivoltába, miképp küzd az átváltozás ellen.

A vámpíros sztorik ugyan később kerültek képernyőre, mint mozivászonra, de így is akadt köztük több emlékezetes. A vérszívó vámpírkarakter gyakran csak epizodista volt pár ismertebb szériában (Odaát, X-Akták, Alkonyzóna, Dexter, Gyilkos elmék), de az elmúlt években, évtizedekben egész szériák is épületek rájuk. Lássuk ezeket!

Buffy, a vámpírok réme

Forrás: wb.com

Jodss Whedon író, rendező munkásságát dicséri, hogy 1997 és 2003 közt képernyőn tudott maradni a sztori, de Sarah Michelle Gellar is tett ezt-azt a sikerért - többek közt megmentette az emberiséget.

Tudta róla? Sokan indultak Buffy Summers szerepért, közülük több színésznő (Julie Benz, Elizabeth Anne Allen, Julia Lee, Charisma Carpenter, Mercedes McNab) végül más karaktert kapott a sorozatban.

--------------------

True Blood

Forrás: hbo.com

2008-ban találkozott először az HBO képernyőjén Sookie Stackhouse, a gondolatolvasó pincérlány és a morózus tekintetű Bill Compton, aki vámpírként besétált a bárba. Alan Ball sorozata azóta is sikeres, a nyáron az ötödik évad indult.

Tudta róla? Stephen Moyer és a Sookie-t alakító Anna Paquin a valóságban is egy párt alkotnak.

Olvasnivaló: Bill egy úriember, csak éppen vámpír - Stephen Moyer a True Bloodról, interjú

--------------------

Vámpírnaplók

Forrás: RTL Klub

2009-es indulású sorozat, Nina Dobrev, Paul Wesley és Ian Somerhalder főszereplésével, inkább a tini korosztálynak, főképp nőknek van belőve. 13 tévés díjat és 21 jelölést azért így is összeszedett.

Tudta róla? A pilotot Vancouverben vették fel, a több rész nagyját Georgiában.

--------------------

Angel

Forrás: wb.com

Mivel a Buffy spinoffjáról van szó, Joss Whedon nevét itt is meg kell említeni, a főbb színészek, David Boreanaz, Charisma Carpenter and Alexis Denisof mellett. A Los Angelesbe költöző Angel öt évadot kapott.

Tudta róla? Csak Boreanaz az, aki mind a 110 epizódban látható. A második Alexis Denisof (Wesley Wyndham-Price), aki egy kerek százast írhat a neve mellé.

--------------------

A vámpír, a vérfarkas és a szellem

Forrás: BBC

Brit sorozat, 2008-as rajttal négy évadot kapott 2012 márciusáig. Az alapsztori meglehetősen furcsa (egy szellem, egy vámpír és egy farkasember együtt él), ennek ellenére sikeres, már megy is az amerikai remake.

Tudta róla? A negyedik évad forgatása azért csúszott, mert egy kulcsfontosságú stábtag a lábát törte.