A kulturális olimpiát is közvetíti a közmédia

Vágólapra másolva!
Az olimpiai játékok mellett annak kísérőrendezvényéről, a London 2012 Fesztiválról is értesülhetünk az m1, az m2 és a Kossuth Rádió napi közvetítéseiből. 
Vágólapra másolva!

Az m1-en és az m2-n július 28. és augusztus 12. között Abszolút London címmel láthatunk új napi műsort. A produkcióban az olimpiát kísérő művészeti rendezvénysorozatról, a London 2012 Fesztiválról kapunk színes riportokat, melyeket Rieger Johanna - és Kilián Attila operatőr - készít.

A fesztivál mintegy 12 ezer művészeti programot - koncerteket, képzőművészeti kiállításokat, színházi előadásokat és szabadtéri rendezvényeket - kínál, és a programsorozatba még az áprilisban indult Shakespeare Világfesztivál és az augusztusi Edinburgh-i Fesztivál is bekapcsolódik.

A Londonban zajló művészeti események a Kossuth Rádió műsorában is helyet kapnak, július 23-tól Tóth Vali tudósít ezekről a 180 perc-ben. Ennek kiegészítéseként július 27-én Shakespeare éjszakák címmel indul sorozat: a sportközvetítések után éjszakánként Shakespeare egy-egy drámájának hangfelvételét sugározza a rádió.