Nem csak szlogen, hogy a hang számít - válogat a Voice

The Voice tehetségkutató tv2
Vágólapra másolva!
A TV2 mintegy kétezer embert hívott be új tehetségkutatója, a The Voice - Magyarország hangja meghallgatásaira, amelyek már javában zajlanak is a Műcsarnokban. Ezúttal nincsenek énekelni nem tudók, a mezőny azonban így is színes: tizenéves diáklánytól ötvenes rockénekesig terjed a skála, és sok az ismerős arc is, akivel már találkozhattunk más tehetségkutatóban. A helyszínen jártunk, nézze meg galériánkat is!
Vágólapra másolva!

Aki unja már, hogy a tehetségkutató műsorok első három adása tele van fülsértő produkciókkal, annak a Voice biztosan tetszeni fog: itt ugyanis nem lesznek világraszóló bénázások, a műsor biztosan nem termel ki olyan önjelölt sztárokat, akiket már kinevetni is kínos. Helyettük rengeteg tehetség tűnik majd fel, köszönhetően a produkciós csapatnak, amely - amellett, hogy fogadta és megszűrte a jelentkezőket - nyolc-tízhetes direkt castingot is tartott, vagyis maga is szép számmal hívott meg olyan énekeseket, akiket figyelemre méltónak gondolt.

"Nem csak szlogen, hogy a hang számít" - mondta az [origo]-nak Ökrös Gergely, a TV2 kreatív vezetője, utalva arra, hogy valóban csak olyanok kerülhetnek be a műsorba, akiknek átlagon felüli az énekhangjuk. "Olyan énekeseket keresünk, akik kiforrott karakterek. Itt nem kell a versenyzőknek minden héten más műfajban kipróbálniuk magukat: ha az illetőnek épp a rock áll jól, akkor ezen a területen próbáljuk őt fejleszteni" - tette hozzá. A zsűritagként és tanácsadóként, felkészítőként is funkcionáló Mesterek kilétét még nem fedte fel a csatorna, azt azonban már lehet tudni, hogy a produkció zenei vezetője a számos magyar slágert jegyző Szabó Zé lesz. Az énektanárok csapatát többek között Magyar Hajni és Heincz Gábor Biga is erősíti, akik közül az utóbbi a magyar eurovíziós válogatón a legjobb négybe is bekerült.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A válogatón készült további képekért kattintson a fotóra!

A jelentkezők - a regisztráció és a fotózás után - a Műcsarnok alagsorában gyülekeznek, arra várva, hogy behívják őket a meghallgatásra. Valaki a gitárján gyakorol, egy lány törökülésben, fülhallgatóval a fülében énekel, egy másik pedig épp azt újságolja a barátnőinek, hogy "a női mosdóban hat csaj hat különböző stílusban nyomja a tükör előtt". Egyszóval a hasonló castingokon szokásos kép fogad minket, leszámítva, hogy korántsem akkora a tömeg, mint másutt - nem azért, mintha nem lenne elég versenyző, hanem mert a szervezők úgy voltak vele, hogy inkább több időt szánnak az egészre, komfortos körülményeket teremtenek a jelentkezőknek, és figyelnek rá, hogy ne legyen túl nagy a tolongás.

Valami rockosabb jobban állna neked

A válogató során négy produkciónak vagyunk tanúi: elsőként a narancssárga ingben feszítő, ötvenkét éves Sándor mutatkozik be, aki - Demjén Ferenc Hiányzol című dalát adva elő - elsőre egy jobb vendéglátós zenész (vagy egy kevésbé sármos sanzonénekes) benyomását kelti. Aztán Alan Jackson Remember When című számával rukkol elő, és a kis countrys beütés jobban is áll neki, bár finoman jelzi az előválogatóknak, hogy ő inkább rock'n'roll énekes. Az [origo]-nak azt is elárulja, minimum harminc éve van a pályán, Megasztár-ba, X-Faktor-ba is jelentkezett már: "Amit lehetett, most is megtettem, de sosem tudhatom, hogy döntenek" - mondja rezignáltan.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A válogatón készült további képekért kattintson a fotóra!

A huszonkét éves Bianka Whitney Houstonnal próbálkozik, de az egyik szakértő szerint túlságosan is klasszikus modorban, kvázi operabetétként énekli a dalt: "Csak a fejregisztert használod" - mondja a lánynak, mi pedig csak reméljük, hogy a versenyző érti is, mire vonatkozott ez a kiszólás. Utána a kerekesszékes Ádám következik, akit az első Csillag születik-ben és az ötödik Megasztár-ban is láthattunk már: lenyűgöző vitalitással ad elő egy Stevie Wonder-számot, de a szakmai stáb ezt nem eszi meg, újabb dalt kér, más stílusban. "Szerintem valami rockosabb jobban állna neked" - mondja a fiúnak az egyik válogató, mire az a Vén Európá-ba kezd bele. "Valóban jobban áll" - hangzik az ítélet - "már csak az enyhe beszédhibádon kellene javítani."

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A válogatón készült további képekért kattintson a fotóra!

Az Ádámot követő fiatal, szemüveges lány, Renáta is volt már két Megasztár-ban (a negyedikben és a hatodikban), sőt mindkétszer be is jutott a százhúszas mezőnybe - a Voice-ra már úgy kereste meg a produkciós stáb. Rihannát énekel, nagyon jól, de a jelen lévő énektanárnak van egy olyan gyanúja, hogy zenei kíséret nélkül már nem menne ugyanígy. Szerinte ez be is igazolódik - egy sor után -, Renáta azonban másként látja: "Bezavart egy kicsit, hogy az a cappellánál olyan hirtelen leállítottak, de összességében nagyon jól sikerült szerintem a meghallgatás, sokkal jobban énekeltem, mint otthon szoktam" - mondja az [origo]-nak.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A válogatón készült további képekért kattintson a fotóra!

A versenyzőket két-három hét múlva értesítik e-mailben, addigra talán az is kiderül, hogy kik lesznek a Mesterek. A most zajló válogatók eredményét ősszel láthatják a tévénézők, de a műsorformátumról, a külföldi mintákról addig is olvashatnak itt.