Jeff Danielsszel híradózik az HBO

Vágólapra másolva!
Az HBO július 30-tól vetíti új drámasorozatát, a Jeff Daniels főszereplésével készült Híradósok-at, amely egy hírműsor kulisszái mögé kalauzolja a nézőket.
Vágólapra másolva!

A Híradósok egy fiktív kábeltévés hírcsatorna, az ACN stúdióiban játszódik, főhőse a hírolvasó Will McAvoy. A férfi mindig is a nézők kedvence volt, egy vitafórumon azonban teljesen lejáratja magát - karrierjének ezután azzal próbál új löketet adni, hogy új kollégáival elhatározza: száz százalékig hiteles és független híradót készít.

HBO
HBO

A sorozat érdekessége, hogy a hírstáb által feldolgozott témák egytől egyig valódiak, a közelmúlt eseményein alapulnak. Tulajdonképpen a sorozat minden epizódja egy-egy korábbi címlapsztori köré szerveződik: az első részben fontos szerepet kap a BP által 2010-ben okozott olajkatasztrófa, később pedig a sokat támadott arizonai bevándorlási törvény és az Occupy Wall Street mozgalom is előkerül.

A széria írója és vezető producere Az elnök emberei és A színfalak mögött ötletgazdája, Aaron Sorkin, aki a Social Network - A közösségi háló forgatókönyvéért Oscar-díjat és Golden Globe-ot is kapott. Új sorozatában a háromszoros Golden Globe-jelölt Jeff Daniels (Kairó bíbor rózsája, Valami vadság, A tintahal és a bálna) játssza a főszerepet, de feltűnik többek között Jane Fonda és a Gettómilliomos sztárja, Dev Patel is.