Megszállott túlélők és ufóvadászok

Vágólapra másolva!
Különböző módon, de egyaránt megszállottan túlélésre készülő amerikaiakról szóló sorozatot mutat be ősszel a National Geographic. A csatorna európai készítésű sorozatokat is műsorra tűz: autóbontók és ufóvadászok is érkeznek.
Vágólapra másolva!

Új sorozatokkal jelentkezik ősztől a megújuló National Geographic tévécsatorna. Az egyik olyan amerikaiakról szól, akik szentül hisznek abban, hogy hamarosan eljön a világvége, és erre különböző módszerekkel, de egyaránt megszállottan készülnek.

Van, aki mindenféle vetőmagot vásárol, van, aki élelmet, vizet, fegyvereket, vagy éppen alkoholos italokat halmoz fel hatalmas mennyiségben. Mások a föld alá költöznek, teljes önellátásra rendezkednek be, magas hegyre építenek bunkert, vagy éppen luxusóvóhelyeket kínálnak jó pénzért.

Őket mutatja be a Túlélési praktikák című tízrészes sorozat. A készítők igyekeznek bemutatni a túlélő-szubkultúra valamennyi vonulatát, miközben megpróbálják szembesíteni a szereplőket a világvégével kapcsolatos esetleges tévhiteikkel, illetve praktikus tanácsokkal látják el őket a túlélés érdekében. A sorozathoz játék is kapcsolódik, amelynek fődíjaként nyolc néző négynapos túlélőtanfolyamot nyerhet, amelyet a Magyar Honvédség elitkatonái tartanak.

A filmjeit idéntől már nemcsak az Egyesült Államokból, hanem már az Európai Unió területén is beszerző tematikus csatorna két európai sorozattal is jelentkezik. Az Autóbontókban egy csapat próbál minél nagyobb pénzt keresni autók szétszedéséből, míg az Ufóvadászokban földönkívüliek földi nyomait kutatják.