Rengeteg celebet szívatott már a tizenöt éves South Park

Vágólapra másolva!
Éppen tizenöt éve, 1997 augusztusában indult hódító útjára a South Park, amely azóta gyakorlatilag minden lehetséges tabut ledöntött: nemcsak számos vallási irányzatot és politikai ideológiát gúnyolt ki, de rengeteg amerikai sztárnak is odamondogatott. Michael Jackson rossz pedofilként jelent meg, Jennifer Lopezből Cartman kézfeje lett, Britney Spears pedig szétloccsantotta a saját fejét. Íme, tíz alkalom, amikor celebek sínylették meg az alkotók vicces kedvét.
Vágólapra másolva!

Barbra Streisand

A Mecha-Streisand című epizódban a srácok egy misztikus háromszöget találnak, amely miatt még Barbra Streisand is a városba érkezik. Kiderül, hogy a tárgy segítségével a színésznő óriási, Godzilla-szerű szörnnyé tud változni: egyből rombolásba is kezd, amit még a teknősalakot öltő Sidney Poitier sem tud megakadályozni. Az ámokfutásnak végül a Cure énekese, Robert Smith vet véget, aki óriási molylepkeként támadja Streisandot, és megtalálja annak leggyengébb pontját - az orrát.


-------------------------

Jennifer Lopez és Ben Affleck

A Jennifer Lopez-mánia című részben a gyerekeknek a latin-amerikai kultúráról kell előadásokat tartaniuk, amit Cartman úgy old meg, hogy a kézfejére fest egy Jennifer Lopez nevű alakot, és hasbeszélőként mesél a figura nevében. Később egy videoklipet is forgat, amely az igazi Jennifer Lopez lemezkiadójához is eljut: a cég ki is rúgja az énekesnőt, aki erre a vőlegényével, Ben Affleckkel együtt South Parkba utazik, hogy véget vessen a komédiának. Azzal azonban nem számol, hogy Affleck beleszeret a bábuba.


-------------------------

Mel Gibson

A sorozat készítői komplett őrültnek és mazochistának ábrázolják a színészt, aki még Cartman arcába is székel A zsidók passiója című epizódban. A Halálos fegyver-filmek egykori sztárját természetesen A passió című filmje miatt támadták, ahogyan annak idején több zsidó szervezet is felháborodott, antiszemitának nevezve az alkotást. Érdekesség, hogy - a többi kifigurázott sztárral ellentétben - Mel Gibsonnak csak a testét rajzolták meg, az arcát a színész különböző fotóiból formázták meg.


-------------------------

Michael Jackson

Michael Jackson Mr. Jefferson néven jelenik meg a Jeffersonék című részben: fiával, Takival költözik South Parkba, és a helyi gyerekek - főleg Cartman - figyelmét egyből felkelti minividámparkjával és rengeteg játékával. Előbb-utóbb azonban a rendőrség is elkezd érdeklődni iránta, de nem a pedofil hajlamai miatt, hanem azért, mert fekete - márpedig Yates őrmester gyűlöli a nála gazdagabb feketéket. Jackson később, már halála után is megjelent a South Park-ban, a Celebhalottak című epizódban.


-------------------------

Paris Hilton

Az ostobenkó kurva videó készlet Paris Hiltont és az általa népszerűsített életmódot cikizi ki: a címbeli szettet - vagyis a videokamerát, éjszakai szűrőket, játékpénzt, elhagyható mobiltelefont és tizenhat adag ecstasyt tartalmazó csomagot - Wendy kivételével minden South Park-i lány megveszi. Közben Paris Hilton imádott kiskutyája, Tinkerbell öngyilkos lesz, a nő azonban hamar új házikedvencet talál Butters személyében, akit medvejelmezbe öltöztet, és elkezdi Bruminak hívni.


-------------------------

Tom Cruise

Óriási port kavart a 2005-ös Egy házba zárt közösség című epizód, amely a szcientológiát támadja. A történet szerint az egyház vezetői Stan Marsht jelölik meg az alapító, L. Ron Hubbard reinkarnációjaként: ennek örömére Tom Cruise is ellátogat a sráchoz, de az közli vele, hogy pocsék színésznek tartja - mire Cruise sértődötten bezárkózik a szekrénybe. "Tom Cruise won't come out of the closet" - hangzik el többször, ami azért vicces, mert az angolban azt is jelenti, nem hajlandó felvállalni a homoszexualitását.


-------------------------

Britney Spears

A Britney új külseje cím arra utal, hogy az énekesnő már csak fél fejjel tartja koncertjeit, miután öngyilkossági kísérlete rosszul sikerült, és a szájában elsült puska csak megsebesítette. A lesifotósok azonban így sem hagyják békén, így a South Park-i gyerekek segítenének neki az Északi-sarkra menekülni - tervük azonban nem jön be, mert a fotósok - mintha csak az Ómen-ből léptek volna elő - feláldozzák Britneyt a jövő évi kukoricatermés érdekében. Sőt már a következő áldozatuk is megvan, Miley Cyrus személyében.


-------------------------

Oprah Winfrey

Természetes, hogy az amerikaiak egyik legnépszerűbb tévés személyisége, Oprah Winfrey is megkapja a magáét, mégpedig a Milliónyi kicsi szál című epizódban. Az ominózus rész alapvetően az állandóan beszívott törülközőről, Törcsiről szól, akit Oprah meghív a show-jába, miután az írt egy könyvet. Közben a műsorvezető nemi szerve és végbélnyílása (Mingey és Gary) önálló életre kel, előbbi még fegyvert is ragad, túszokat ejt, és megöl egy rendőrt, majd azt követeli, hogy vigyék Párizsba.


-------------------------

Kurt Russell

A Képzeletfölde-trilógiában a címbeli világba vezető átjáró már alapban hasonlít a Csillagkapu-ban használtra, így nem meglepő, hogy a Képzeletföldére induló elitcsapatban az ismert sci-fi vezető színésze, Kurt Russell is feltűnik - aki egyébként egyáltalán nem érti, mi keresnivalója van ott. (A Pentagon által kiküldött osztag végül nem jár sikerrel, a tagjait megerőszakolják a karácsonyi állatok.) A trilógiában a Csillagkapu mellett a Mátrix-ra és A Gyűrűk Urá-ra is többször utalnak az alkotók.



-------------------------

A Jonas Brothers

A South Park első HD-minőségben sugárzott epizódja volt A gyűrű, amelyben a Jonas Brothers tagjai kapták meg a magukét. Kenny és újdonsült barátnője, Tammy a zenekar hatására kezd el önmegtartóztatásra kötelező gyűrűt hordani, amelyről azonban kiderül, hogy csak a Disney cég reklámfogása - melynek elnöke egyébként a kapzsi Miki egér. A Jonas Brothers szóvivője amúgy kifejezetten megtiltotta a riportereknek, hogy a testvéreket az ominózus részről kérdezzék, bár a srácok azt állítják, nem is látták.


-------------------------

Bónuszként mutatunk egy hasonló video-összeállítást is, amely szintén tíz South Park-beli celebszívatást mutat be, de nagyobbrészt más szereplőkkel: