Nem jelent egyenes utat az ismert szülő - sztárgyerekek a tévében

Vágólapra másolva!
Nemcsak a korosodó színészek emlékeztetnek minket arra, hogy múlik az idő, hanem az is, hogy egyre több sztár gyermeke tűnik fel a képernyőn, ráadásul egyre többször főszerepben. Akad, aki saját jogán, másnál viszont nagyon érezni, hogy a híres apuka egyengeti az útját. Lássunk néhány színészgyereket, aki mostanában tűnt fel a tévében!
Vágólapra másolva!

Dakota Johnson

Forrás: AFP/Getty Images/Kevin Winter

Életkor: 22 év

Szülők: Melanie Griffith és Don Johnson

Sorozat: A 2012/13-ban induló Ben and Kate című szituációs komédiában fog szerepelni, ráadásul ő lesz az egyik címszereplő. Ahhoz képest, hogy mennyire zöldfülűnek számít, elég hamar rátalált egy főszerep, amelyben egy csélcsap fiatal apuka testvéreként fogja képviselni a megfontoltságot, és segít a gyereknevelésben.

Eddigi pálya: Igazából csak 2010-ben kezdett el színészkedni, de már több mozifilmben is láthattuk. Feltűnt a Social Network - A közösségi háló egy kisebb szerepében, majd jó pár hete a tévésorozat-adaptáció 21 Jump Street - A kopasz osztag-ban is. Két másik mozifilmben, a Csúf szerelem-ben és az Ötéves jegyesség-ben már nagyobb szerepet kapott, azonban ezek hozzánk csak DVD-n érkeztek, illetve érkeznek meg. A bemutatásra váró Goats-ban és Theo-ban már főszerep jutott neki.

A sztárrá válás esélye: 60%. Azonnal érkező főszerepek sikeres filmekben és egy sorozatfőszerep - minden lehetőség adott. A nagy kérdés, hogy új sorozatára hogy fog reagálni a közönség.

-------------------

Mamie Gummer

Forrás: AFP/Getty Images/Mark Davis

Életkor: 28 év

Szülők: Meryl Streep és Don Gummer.

Sorozat: A 2012/13-ban induló Emily Owens, MD című kórházas sorozat abszolút főszereplője, címszereplője lesz, aki Ellen Grey-es narrálással kíséri első, kórházban töltött munkanapjait.

Eddigi pálya: 2006 óta filmezik rendszeresen, kevésbé ismert mozifilmekben szerepelt inkább. Egyik első filmje a Koltai Lajos-féle Az este volt, majd érkezett A sereg nem enged és a Woodstock a kertemben, bár legutóbb már John Carpenter gyenge horrorjára, a The Ward-ra kellett fanyalodnia. Sorozatokból szerencsére már a jobb szerepek találják meg: a John Adams, A férjem védelmében és a The Big C.-ben is több rész erejéig volt képernyőn, valamint a Dzsungeldokik-ban főszereplő is volt, bár az ugyancsak orvosos széria mindössze 13 részt ért meg.

A sztárrá válás esélye: 30%. Annak ellenére, hogy ő a legtapasztaltabb, nem mondható sztáralkatnak, ráadásul a mostani tévésorozata egy tinicsatornán fut, s ha siker lesz, akkor skatulyába kerülhet, és lehet, hogy harmincas éveinek közepéig csak a tiniket fogja szórakoztatni.

------------------

Lucy DeVito

Forrás: AFP/Getty Images/Stephen Lovekin

Életkor: 29 év

Szülők: Danny DeVito és Rhea Perlman

Sorozat: Melissa és Joey. Az alma úgy tűnik, nem esik messze a fájától, hiszen Lucy DeVito is komédiában játszik, igaz nem állandó szereplőként, de az ABC Family szitkomjának első szezonja alatt 12 epizódban tűnt fel, és már a 2. évadban is szerepelt.

Eddigi pálya: A kis DeVito 2006 óta dolgozik komolyabban színészként, nem meglepő módon apja FX csatornán forgatott komédiájának, a Felhőtlen Philadelphiá-nak két részében is játszott, de egyébként inkább filmekben láthattuk. Illetve láthattuk volna, hiszen a legtöbb produkció, amelyben szerepelt, független film volt, és nem nagyon jutott el hozzánk, mindössze a Csak egy kis kurázsi és a Váltság-Nobel-díj kisebb alakításait láthattuk itthon - mindkét filmben feltűnt a papa is.

A sztárrá válás esélye: 10%. A független filmes vonal valószínűleg megmarad, sorozatában sem kiemelkedő, s eddig általában az édesapja közbenjárásával kapott jobb munkákat.

--------------------

Zoe Kravitz

Forrás: AFP/Getty Images/Larry Busacca

Életkor: 24 év

Szülők: Lenny Kravitz és Lisa Bonet

Sorozat:Kaliforgia. David Duchovny szexközpontú sorozatának 4. évadjában volt fontos szereplő, nyolc részben tűnt fel és nyújtott emlékezeteset, főleg a férfi nézők számára.

Eddigi pálya: 2007-ben kezdett Hollywoodban, de a nagy áttörés csak 2011-ben következett be. Addig kisebb szerepeket játszott, azonban ő valóban mozifilmekben, például a az Ízlések és pofonok-ban, A másik én-ben, a Balhés tesók-ban és a Nyomás alatt-ban (utóbbi kettő nálunk nem volt moziban, csak Amerikában). Tavaly viszont a fent említett sorozattal párhuzamosan filmvásznon is befutott, az X-Men: Az elsők-ben Angel szerepe jutott neki.

A sztárrá válás esélye: 70%. Az X-Men után ugyanis legközelebb a Mad Max 4. részében láthatjuk, vagyis mindenképpen ismert marad az arca a szélesebb közönség előtt is.