Épp 10 éve költöztek be az első villalakók - 10 érdekes VV-adat

Vágólapra másolva!
2002 szeptember 13-án költöztek be a VV-villába az első szereplők, ezzel indult a sokat szidott, de még jobban nézett Való Világ, amelyből összesen öt széria készült eddig. Visszapillantunk az elsőre.
Vágólapra másolva!

1. A beköltözőket alaposan megvizsgálták, volt labor, EKG, hasi ultrahang, terheléses EKG. Fülorr-gégész szintén vizsgálta őket. Elvégeztek az AIDS- és terhességi-vizsgálatokat is, fogászati kezelés is volt, látásukat vizsgálták, meg pszichológus is faggatta őket. Az RTL által kiválasztottak közül ketten alkalmatlanok lettek egy realityre, náluk főképp pszichés okok miatt gondolták úgy, hogy nem kockáztatnak. Végül Stohl András okozott igazán gondot a produkciónak, pár héttel a rajt előtt karambolozott, kórházba került, és orvosai szerint csak szívósságának köszönhette, hogy többé-kevésbé felépült a startra. Műsorvezető társa az akkor ismeretlen Nóci volt.

Forrás: [origo]

2. Árpa Attila kreatív igazgató állítólag már 2001-ben tervezgetett egy Való Világ című valóságshow-t, ami egy farmon játszódott volna, nomád körülmények közt. Emlékei szerint a 9/11-es terrortámadások miatt fújta le az RTL Klub, mert akkoriban épp elég volt a valóság, nem kellett napi valóságshow. A TV2 megvette a Big Brother-t és beelőzött, 2002 őszén előbb indult, mint a VV, így utóbbi jórészt csak loholt utána - nézettségben, népszerűségben egyaránt. A komplett őrültnek tűnő Pongóval, a pajkos, szexre nyitott BB Évivel és az olaszul káromkodó, temperamentumos Renátóval nem bírta a versenyt a VV1. Pár estét azért nyert, de valójában a második szériánál fordult a kocka, nagyjából azóta vezet az RTL a TV2 előtt. A csatorna megerősödésében nagy szerepe volt tehát ennek a realitynek.

3. Lorenzo, Ági, Györgyi voltak az első beszavazattak, de nem költözhettek be, várniuk kellett, míg négyen nem lettek. Egy szállodában őrizték őket, egymástól elzárva "Lorenzo őrzése nem volt egyszerű. Szerda reggel hétkor lement reggelizni a szálloda éttermébe, de nem szólt nekem. Aztán úgy gondolta, tesz egy sétát, én meg persze halálra kerestem. Gondoltam, hogy nem lépett meg, de kissé izgultam. Ő meg átballagott egy benzinkúthoz, venni valamit. Ott rögvest felismerték" - emlékezett az RTL által kijelölt, őrzésükkel megbízott lány.

4. Szeptember 13-án a villa elé elsőként Györgyi érkezett egy fekete Audi fedélzetén, aranysárga pulóverben, logós fémbőröndjével kezében, a kolumbiai Shakira legnagyobb slágerére vonult a stúdióba, majd a villába. Ági sapkában, farmer-szerelésben érkezett, Lorenzo pedig arról értekezett, milyen szerencsés, hogy két nővel foglalhatja el a villát. Oki lett a negyedik, ő egy órával a három társ után költözött be az objektumba.

Forrás: [origo]

5. Lorenzónak elég volt 4664 szavazat a győzelemhez. A Való Világ stábja örömmel konstatálta, hogy pár nap múlva megugrott a nézettség és a szavazókedv, több mint 58 ezer tévénéző ragadta meg a telefont Oki beszavazóshow-ján. A voksok száma később is gyarapodott, a Györgyi-Hajni összecsapás 500 ezer fölött hozott, a Majka-Lorenzo párbajra már 800 ezer (!) voks érkezett - ez volt az időszak, amikor a magyarok elkezdtek szavazni mindenféle realityre és tehetségkutatóra. Azóta erősen megcsappant a voksok száma, egyfelől elveszett az újdonság varázsa, másfelől a válság miatt sem költenek annyit a tévézők.

6. Szeptember 22-én, vasárnap este az akkor már hatfős csapat izgalommal várta az új lakót. A pasik vagány nőre, belevaló lányra számítottak, ugyanakkor Györgyiék pedig fiút vártak. Mind a három lány hosszasan sminkelt, szépítkezett a tükör előtt, rákészült a találkozóra - ezért jelentett számukra némi csalódást, hogy az állati beszavazón egy madár, bizonyos Beo nyert.

Forrás: [origo]

7. A későbbi győztes, Szabolcs a madár után érkezett, nyolcadiknak Niki költözött be, őt fétis-partyval várták, szadomazo-ruhákban. Ezek vélhetően Árpa Attila producer ötlete után kerültek be a házba, amúgy egyáltalán nem volt erotikusan túlfűtött a hangulat benn, a lányok bikinikben zuhanyoztak, eleinte még topless sem volt, az első csókra is heteket kellett várni. A stáb persze próbálkozott, párban, összebilincselve kellett eltöltenie napokat a játékosoknak, a lányoknak meg beolajozott testtel, egy szál bikiniben kellett birkózniuk, hogy legyen valami látnivaló is a tévében.

8. Negyven kamera vette az eseményeket, kétszáz ember dolgozott a műsoron, több kilométernyi kábelre volt szükség. Míg a VV1-ben száz napot, a VV2-ben 150-et töltöttek bezárva a lakók. Az első három évad során összesen egy teljes évet töltöttek a villa falain belül a játékosok. Ez idő alatt összesen huszonötezer kilencven perces kazettára rögzítették a benti eseményeket. A magyar valóság egy éve alatt egy kisebb falu élelmezésére elegendő ellátmány érkezett a villába. Háromezer doboz joghurtot, 1500 liter tejet, 2500 csomag felvágottat, 250 kiló csirkemellet, ötszáz kiló paradicsomot evett meg Laci, Majka, Ágica vagy épp Miló. Szomjuk csillapítására négyezer liter rostos üdítőt, és ugyanennyi vizet ittak meg.

9. A jól fésült, csendes, nem épp realityhős Szabolcs az ötödik, a végső csatáját is megnyerte és 757 ezer szavazattal vitte a pénzt, kocsit, lakást. Oki 221 ezer szavazattal esett ki, a végső csatában Majka másodikként végzett, 566 ezer vokssal. Általános vélemény szerint az össze magyar valóságshow-szereplő közül ez a ózdi villanyszerelő, proli fiú vitte legtöbbre, lemezeket adott ki, sokat koncertezett, műsort vezetett az RTL-en, a Cool tévén, a TV2-n, de még a Viasat3-on is.

10. A Való Világ legelső játékosa, a 40 éves Lorenzo, Gerzsényi László 2012. augusztus 7-én motorbaleset következtében életét vesztette.

-----------------