Szombat este könyörtelen az X-Faktor

Vágólapra másolva!
Amióta elindult a 2012-es széria, vezeti a heti listákat az RTL Klub tehetségkutatója - de az év 37. hetében még javított is eddigi eredményein. A TV2 nyáron többször megszorongatta riválisát, de az ősz eddig az RTL-é. Heti nézettség.
Vágólapra másolva!

19,5 százalékos átlagos nézettséggel az RTL Klub nyerte a hetet a 16,3-on álló TV2, és a 7,7 százalékot elérő M1 előtt. A kereskedelmi célcsoportban 19,7-et jegyzett az RTL, ezzel több mint öt százalékpontot vert rá legközelebbi riválisára. Az ötven alatti felnőtt nézőknél csak ötödik lett az M1, megelőzte a Viasat3 és az erős hetet, 6 százalékot elért Cool tévé is.

A reklámozóknak fontos korcsoportban az RTL-es X-Faktor nagyon erős adáson van túl, az 52,3 százalék nem sok jót ígért az őszi szombat estékre a TV2 számára. A Hipervándor című film került a második helyre, beelőzve a Barátok közt-öt. A 18-49-es nézettségi lista első tíz helyén csak RTL-es műsor van.

A teljes lakosságnál sem sokkal kedvezőbb a kép a TV2 számára, de ott legalább három műsoruk felfért a top 10-be. Kétmillió fölötti eredmény régen volt, de most az X-Faktor harmadik castingadása 2 millió 224 ezer nézőt szórakoztatott, ami imponáló eredmény. A gyanú árnyékában változatlanul erős, és az RTL-es szappanopera is tartja régi pozícióit. A harmincas listára az MTV egy műsorral fért csak fel: 676 ezren nézték a nyomorúságos vb-selejtezőt, ahol a bágyadt magyar válogatottat elverte az Eb-n lebőgött holland csapat.

Top 30, teljes lakosság

Forrás: agb nielsen

Minden műsor a legnézettebb részével szerepel.
Forrás: AGB Nielsen