Humorban jó, akcióban halovány az új Hacktion

hacktion
Vágólapra másolva!
Néhol szórakoztató, pár színész játéka miatt nézhető az új Hacktion, de érthetetlen módon kevés benne a kinti történés, és krimihez mérten az akciójeleneteket is szűkmarkúan mérték. A zene jellegtelen, semmit nem adott a sorozatoz, Anger Zsolt viszont remekel. Kiosztottuk az első részre járó osztályzatokat, ötös skálán.
Vágólapra másolva!

Látvány: 2

Nem célunk összehasonlítani egy részenként egymillió dollárból készülő amerikai krimivel, hiszen egészen mások a lehetőségek, de epizódonként 22 millió forintért talán elvárható, hogy 22 másodpercnél több szabadtéri felvétel legyen egy részben. Az első epizód eleje és vége egy koleszban, a középső fél óra többnyire kicsi, zárt térben játszódott, talán egyszer volt, mikor egy autó csikorgó gumikkal beállt a kollégium elé.

Forrás: facebook

Alakítás: 4

Anger Zsolt beválogatása telitalálat, hibátlanul hozta a lezser, flegma, néhol kifejezetten suttyó, cinikus zsarut. Hujber már csak egy-két percet kapott, nem is lesz már nagyon többet, Erdélyi Tímea még nem tudott kibontakozni, Klem Viktornak is bizonyára írnak még jobb jeleneteket. A színészek kvalitásaival nincs baj.

Akció: 2

Az évad első részének elején volt egy vérengzés a kolesz folyosóján, amit a különös módon kilenc másodperc alatt megérkező kommandósok fékeztek le. Utána hosszú ideig karakterépítés, régi kapcsolatok elmagyarázása, irodai poénkodás és érzelmi vonalak laza felvázolása zajlott, a legvégére pedig megint jutott egy kis mozgás, ordibálás, dulakodás - de a néző elbírna többet, krimi lévén.

Feszültség: 3

Leszámítva a legelejét, a legvégét, egy liftes jelenetet, ahol az egyik főszereplő próbált kapcsolatba kerülni az embergyűlölő, gyilkos terveket szövögető bloggerrel, és egy másikat, ami egy kis koleszos szobában játszódott, nem nagyon akadtak feszült pillanatok, a tévézők aligha rágták véresre körmüket. A hazai sorozatkészítők igazán megnézhetnék például a Homeland-et, ott nagyon értenek ahhoz, hogy perceken át feszültség legyen a képernyőn. Akár néma csenddel, akár öt szóval, akár közeli képekkel.

Forrás: facebook

Sztori: 3

A Hacktion új évadának alapötlete egy nyomozó/felderítő csapat, a Kiemelt Ügyek Osztálya munkájának követése, amely a korábban megismert Infrastruktúra Védelmi Osztag (IVO) mellett egy olyan bűnüldözési osztály, amely az informatikai csúcstechnológiát és a klasszikus nyomozási technikákat együtt alkalmazva deríti fel a bűneseteket - áll a leírásban. Nekünk az első rész egy szerény kis Gyilkos elmék-nek tűnt, profilozással, túl sok irodai okoskodással. A vége felé egy nagydarab koleszos fiút tartottak fogva, várható volt, hogy lesz egy csavar (párban dolgozó gyilkos bloggerek) a történetben: kár, hogy a néző előbb jött rá, mi lesz az, mint a nyomozók.

Zene: 1

Teljesen jellegtelen. Akciók alatt lehetett volna bizonyítani, de akciók sajnos nemigen voltak.

Humor: 4

Jóval több poénos jelenet volt benne, mint egy átlagos amerikai krimiben (nem csak verbális szinten, hanem mimikában is), és ebből a szempontból szórakoztatóbb volt, mint az első két évad, a hervasztó, hosszú, pincejeleneteivel. A humorforrás azonban az esetek kilencven százalékban Anger jól megírt és kiválóan eljátszott karaktere, bízzunk benne, hogy a többiek is elkezdenek lazábban játszani a gesztusokkal, vagy nekik is írnak jópofa szövegeket.

Forrás: facebook

Érzelem: 4

Gubík Ági és Anger karaktere kavart a múltban, ők nyolc év után találkoztak újra, köztük lesz még pár fordulat, hiszen most Mátéffy Gréta lett utóbbi főnöke, miközben régen Szondi Péter irányított. Maja, Tamás-Wotan és Kornél közt várható szerelmi háromszög, azaz ezen a fronton nincs hiba.

Nézettség: 1

Az első két évad, amelynek ráadásul szinte semmi köze sincs a harmadikhoz, sok nézőt elriasztott, mert hosszú, összefüggő sztori volt, és aki lemaradt két résszel, már nem tudta elkapni a fonalat. Látványban, humorban sem kényeztette a tévézőt az első két év, így kevesen adtak esélyt a folytatásnak. Teljes lakosságban 4,4, a fiataloknál 2,2 százalékos közönségaránya volt hétfő este, 41 ezer, ötven alatti felnőtt nézte. A teljes lakosságból 196 ezren követték, ennél tényleg csak jobb jöhet, ha megszeretik a karaktereket, és rájönnek a nézők, hogy egy rész egy sztori, nincs komplikált, zavaros háttértörténet. Ha több akció, fordulat lesz, magára találhat még a sorozat.