A YouTube-ról vett viselkedésmintát a sorozatsztár

Vágólapra másolva!
A Homeland-ben mániás depresszióst alakító Golden Globe-díjas Claire Danes nem kapott könnyű karaktert, de a videomegosztó segített.
Vágólapra másolva!

Az Emmy-díjra jelölt, Golden Globe-bal már gazdagodott Claire Danes a Homeland című, itthon nem túl ismert, ugyanakkor komoly kritikai elismerést besöprő sorozatban CIA operatív tisztet alakít, olyat, aki bipoláris depressziótól szenved, de ezt takargatnia kell felettesei előtt, mert azonmód leszerelnék, ha kiderülne betegsége. A színésznő egy rádióinterjúban elmondta, hogy a világhálón talált megfelelő viselkedésmintákat a szerephez.

"Remek anyagokat találtam a YouTube-on. Rengeteg olyan ember volt, aki felvette magát a mániás időszakában. Szerintem fenn voltak az éjszaka közepén, egyedül érezték magukat, és kellett valaki, akihez beszélhetnek. Így hát a kamerának beszéltek" - emlékezett.

Forrás: AFP/Getty Images/Frederick M. Brown

A Homeland középpontjában egy olyan katona áll, aki nyolc évig sínylődik az al-Kaida fogságában, de kiszabadítják, majd háborús hősként ünneplik az USA-ban. A CIA-nál dolgozó Carrie Mathison viszont meg van győződve róla, hogy a férfi az évek alatt átállt, és terroristaként tért vissza az Államokba.

Olvasnivaló: A Gyilkos elmék rombolta a lelkem - mesél a Homeland-be ment főszereplő