Magyarországon forgatták egy Hitchcock-film remake-jét

Lady Vanishes Londoni randevú Alfred Hitchcock
Vágólapra másolva!
Szeptember 21-én ért véget a Lady Vanishes című tévéfilm forgatása, amely teljes egészében Budapesten és környékén zajlott. Az utolsó forgatási napon az [origo] tudósítója is kint járt, a forgatási riportot a premier előtt közöljük.
Vágólapra másolva!

A BBC - a magyar Pioneer Pictureszel közösen - Magyarországon forgatta a Lady Vanishes, vagyis a Londoni randevú című Hitchcock-film remake-jét, amely az Egyesült Királyságban karácsonyi különkiadásként kerül majd képernyőre. A tévéfilm több ponton eltér az eredeti alkotástól - mivel inkább az alapul szolgáló könyvet követi -, de története ugyanaz: a fiatal és gazdag Iris Carr egy horvátországi nyaralásról nem a barátaival, hanem egyedül tér haza, és a vonaton összeismerkedik egy hölggyel, aki még az út során eltűnik.

Irist Tuppence Middleton játssza, akinek ez az első főszerepe, vendégszereplőként azonban számos tévésorozatban - például a Dr. Csont-ban is - feltűnt már. A filmet Diarmuid Lawrence rendezi, és többek között Tom Hughes (Kisvárosi Rock'n'roll), Selina Cadell (Doc Martin), Keeley Hawes (Porrá leszünk) és Gemma Jones (Bridget Jones naplója) szerepel még benne.