Rekordszámú meleg és biszexuális karakter van a sorozatokban

Vágólapra másolva!
Soha nem volt ennyi meleg és biszexuális tévés karakter fikciós szériákban, mint a 2012-2013-es évadban.
Vágólapra másolva!

Mind az amerikai országos tévéken, mind a kábelcsatornákon nőtt a biszexuális, meleg és leszbikus karakterek száma, amely soha nem volt még ilyen magas - közölte a Gay & Lesbian Alliance Against Defamation nevű szervezet, amely minden évben számon tartja, mely szériák, mely tévétársaságok miképp viszonyulnak a mássághoz.

A jelentős növekedés főképp olyan sorozatoknak köszönthető, mint a The New Normal, a Jóbarátok-ból is ismert Matthew Perry szériája, a Go on, vagy a Lena Dunham által írt, HBO-féle Girls, amelyben Dunham főszerepet is játszik. Charlie Sheen is tett érte, hogy a szervezet megelégedéssel nyugtázza az újabb adatsort, ugyanis új sorozatában, az Anger management-ben három állandó vagy visszatérő meleg karakter van. A True Blood vezet, ott hatan melegek vagy biszexuálisok.

Az előzőt tévés évadban a nagy amerikai tévék főműsoridejében futó drámai szériák és vígjátéksorozatok szereplőinek 2,8 százaléka volt meleg, esetleg biszexuális, de a 2012-2013-as szezonra már 4,4 százalékuk az. A kutatás során összesen 97 sorozatot és 701 karaktert vizsgáltak.