Vágólapra másolva!
A Spektrum televízión és az MTV-n látható Cseke Eszter és S. Takács András pénteken Karlovy Varyban a legrégebbi turisztikai-utazási filmfesztiválon a zsűri különdíját (Prix Jury) vehették át. Az alkotópáros az idén 45 éves TourFilmen az ORF, a ZDF és a Travel Channel csatornák legjobb dokumentumfilmeseivel került megmérettetésre.
Vágólapra másolva!

Az elismerést az M1-en vetített On The Spot: Törzsek című sorozat erbore törzsről szóló epizódjáért ítélte Eszternek és Andrásnak a nemzetközi zsűri. A fesztiválon 136 ország több mint 600 alkotása versengett egymással, az On The Spot a televíziós dokumentumfilm kategóriában kapta a különdíjat, ahol többek között az ORF, a ZDF és a Travel Channel műsoraival mérték össze a két magyar filmes munkáját. Korábban olyan nemzetközi szinten elismert világutazókat és médiaszemélyiségeket is díjaztak a TourFilmen, mint Michael Palin a BBC-ről vagy a könyveiből és az Animal Planetről is ismerős Jane Goodall etológus.

A fesztivál díjátadó gáláján S. Takács András megköszönte a Spektrumnak a lehetőséget, hogy elkezdhették a műsorukat, amely negyedik éve fut a nemzetközi ismeretterjesztő csatornán, majd köszönetet mondott a magyar közszolgálati televíziónak is, amiért elkészíthették az On The Spot törzsi szériáját.