Malek Miklós: Az egész ország Csobot Adélról beszél

Malek Miklós az X-faktor mentora, RTL Klub
Vágólapra másolva!
Az X-Faktor mentora szerint Antal Timi az év hangja, Kvaka Andinak hatalmas energiája van, és ostobaság lett volna kihagyni a 12-es mezőnyből Csobot Adélt, aki leginkább megosztotta a show 2,3 millió nézőjét. Úgy érzi, tud bánni a női lélekkel, és örül neki, hogy a rivális tehetségkutatóba beült a nővére is.
Vágólapra másolva!

Örülsz, hogy a 28 alatti lányokat kaptad? Mit gondolsz róluk?

Én vagyok a lányok legnagyobb rajongója, úgyhogy örültem, hogy ők jutottak nekem az idén! Antal Timi számomra a 2012-es év hangja, amikor énekel, akkor libabőrös leszek, elfelejtem, hogy mentorként ülök a műsorban, és csak élvezem, ahogy énekel, mint egy koncertet. Gyakran leesik az állam attól, amit Timi tud. De azért izgulok, hogy ne csak a tökéletes hang jöjjön át a műsorban, hanem az ember is, aki mögötte van. Kvaka Andi megfogott már a válogatáson, mert amikor elkezd énekelni, akkor elementáris energia szabadul el a színpadon. Ő olyan rockdalokat tud énekeli, amilyeneket más nő nem mert még előtte ebben a műsorban, mert a többiektől nem lett volna hiteles - de tőle az! Csobot Adél? Róla beszél már az egész ország, és ha ez nem X-Faktor, akkor semmi! Ha valakinek ilyen fiatalon ilyen erős kisugárzása, egyénisége, színpadi jelenléte van, akkor az ide való, különösen, ha túlteszi magát a hibákon.

Őt sokat támadják: szerinted minden alap nélkül?

Tizennyolc évesen nem támadni, büntetni kell valakit, hanem segíteni, tanítani, hogy jobb legyen. Az elején már megmutatta, mit tud.

Fotó: Szabó Balázs [origo]
Fotó: Szabó Balázs [origo]


Mit szólsz a netes hozzászólásokhoz?



Nehezebb élete lesz neki azzal, hogy ilyen fiatalon ennyire megosztó személyiség?



Hogyan zajlik a dalválasztás az X-Faktor-nál, mennyire szólnak bele a lányok?



Fotó: Szabó Balázs [origo]
Fotó: Szabó Balázs [origo]


Mennyire tudsz bánni a női lélekkel?

Köszönöm, van gyakorlatom benne! Én mindig az egész karrierjükre vagyok tekintettel, amikor tanácsot adok, olyan alapköveket próbálok letenni, amelyekre később is támaszkodhatnak.

Régi mentoráltjaiddal van közös munkád?

Ha bármikor megkeresnek, segítek nekik. Tibornak nemrég írtam és hangszereltem egy dalt Forgószél Vár címmel, ami az első szólólemezén hallható. Tarány Tominak is szeretnék egy dallal besegíteni, neki még alakul a lemeze. A mostani három lánnyal is szívesen dolgoznék a közeljövőben, a show után, mindhárom igazi egyéniség!

Szövegeket is írsz?

Én zenei producer, zeneszerző és hangszerelő vagyok, a szövegírásban általában mások segítségét kérem. Persze legtöbbször megvannak bennem a fontos sorok, és a mondanivaló, amelyekre aztán ráépül a végleges dalszöveg. Szeretem kézben tartani az egész produkciót, a koncepciótól a stúdiómunkákig. Tapasztalataim szerint akkor működik a legjobban egy produkció, ha azt egy kézben össze tudom fogni.

És annak örülsz, hogy a testvéred a rivális show-ban szerepel?

Hát persze, mert biztos vagyok benne, hogy remekül fogja csinálni! Úgy tűnik, hogy mi lettünk a közös nevező.

Olvasnivaló: Somló gondosan beszólt az X-Faktornak