X-Faktor: Csobot Adél nem volt nünüke, búsult Malek Miklós

Vágólapra másolva!
Az X-Faktor 2012 első élő show-ját a nehezen értelmezhető PJZ kezdte, de utána akadtak értékelhető előadások is, bár hullámzott a színvonal. Zámbó Krisztiánt a mentorok lehúzták, Csobot Adél viszont végre egyértelműen bizonyította, hogy színpadra való. Kiesett Kvaka Andrea, rezgett a léc Fehér Zoltánnál.
Vágólapra másolva!

Kétségkívül az idei széria két legmegosztóbb szereplője Zámbó Krisztián, illetve Csobot Adél, így az RTL Klub rutinosan nem is tette őket a műsor első felébe: Krisztián is közel másfél órával a show kezdete után lépett színpadra. Malek Miklós kommentálta elsőként a korántsem hibátlan produkciót: "Kicsit gondterheltnek tűntél, amikor énekeltél. Mögötted nagyon komoly tömegek állnak, így testi épségemet kockáztatom, de elmondom: kisiklott több helyen, hamiskás volt" - jelezte. Feró szerint nem volt jó a dalválasztás, úgy vélte, az alsó hangok nem szóltak, a fölsők meg valóban félrecsúsztak.

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv

Geszti Péter egy olya serpához hasonlította Zámbót, aki többet cipel, mint amennyit bír. "Nem kell több terhet magadra venned, mint ami amúgy is rajtad van. Egy sportoló erejével toltad ezt" - vélte, de Jimmy fiának mentora, Keresztes Ildikó nem tudta objektíven nézni támogatott versenyzőjét, így inkább csak mentegette. "Egyet üzenek a fanyalgóknak, azt, hogy végérvényesen kiléptél édesapád árnyékából" - közölte.

Oláh Gergőtől a Beatrice frontembere is odavolt, de a másik három is lelkesedett érte, nehéz is elképzelni, hogy valamivel korábban ugyanazon a színpadon megfordult egy PJZ nevű rapduó is, erősen playbacknek tűnő, keserves produkcióval. Csobot Adélt nem akarták utolsónak hagyni, így is elég nagy súlyt raktak rá azzal, hogy - miután sem a táborban, sem a mentorházban nem varázsolt, finoman szólva - bekerült a tizenkettőbe. Élő fellépésével bizonyította, hogy színpadra való jelenség, karizmatikus, kacér lány, aki ráadásul szeret a kamera, és ezúttal tisztán is énekelt. Sokaknak persze modoros, túljátszott, ripacskodó, de lehet, hogy pont ilyen kell egy tévéshow-ba.

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv

"Mindent megmutattál, amiért megőrülnek tőled és megőrülnek érted. Több vagy, mint egy dalszínházi nünüke, tudsz valamit" - kommentálta Geszti a legmegosztóbb lány dalát, Keresztes pedig megint a fanyalgóknak szólt be. Feró elégedetten ünnepelt: "Egyesek utálnak, mások szeretnek, én is ugyanezt éltem meg. Én imádtalak" - rajongott az erdélyi lányért, Malek pedig, aki a fellépés alatt úgy izgult, mint érettségin egy addig bukdácsoló kisdiák, örömmel nyugtázta, hogy volt értelme elvinni a vigyorgós lánykát az élő show-ig.

Lass Bea zárta a szólófellépések sorát, erős előadással. Feró szerint tökéletes dalválasztás volt, és örült, hogy nem sírta el magát a fellépő. Geszti szerint Lass Bea szabálytalan és ijesztő, jó értelemben, merész csajnak tartotta, Malek musicalhatást emlegetett. Keresztes Ildikó a mentora, nem is fukarkodott a nagy szavakkal: "Régen vallottam szerelmet, főleg nőnek. Neked nem kell sehova menned, a világ fog hozzád menni."

"Sokan voltak, akik nem tudtak élni az élő adás adta lehetőséggel, és már most látszik a mezőny eleje és a vége" - összegezte az első estét Geszti, Feró pedig elpoénkodta a hivatalos értékelést, ugyanis inkább Ördög Nórának bókolt. A tavalyi győztes, Kocsi Tibor korábbi mentorának dalával, a Forgószél vár című szerzeménnyel lépett színpadra felvételről - az extra produkciókat egy-két órával az élő show előtt szokták felvenni, nehogy valami technikai, intonációs vagy egyéb probléma (fejére eső lámpa) miatt leégjen az adott sztár.

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv

Az eredményhirdetés közben Feró bajszát rágcsálta feszülten, mint amikor a rendszerváltás előtt állambiztonsági szervek a színpadon kérték el személyi igazolványát, a szintén izgatott Zámbó Krisztián egyszer ellenőrizte, ver-e még a szíve. A csapatok biztosan mentek tovább, Jimmy fiát az utolsó pillanatig kétségek közt hagyták a szerkesztők, de végül besurrant a tízbe, akiknek nem kellett párbajozniuk. A szétlövést Fehér Zoltán kezdte, Kvaka Andrea volt az ellenfele, aki a Végső vallomás-t énekelte a Unitedtől.

Öt perccel később kiderült, hogy neki ez a végső állomás. "Zoltán előrébb jár sokkal, a műsor nagy veszteséget szenvedne, ha kiesne" - értékelt Geszti, Malek szerint viszont a lány produkciója sokkal több érzelmet indított el, mint az első. A Ricse énekese szerint a lány hamiskás volt (ezt Malek erősen vitatta), nem is állt ki mellette, az egyetlen női mentor pedig vitatkozott Feróval egy cseppet, de - mint mondta - szívére hagyatkozott, amikor hazaküldte Kvaka Andreát.

Friss: Abbahagyná az éneklést az X-Faktor első kiesője