Négy új tévécsatorna indul

kari byron, discovery channel
Vágólapra másolva!
A Digi TV novemberben két új csatornát indít: Romániában a Digi World és a Digi Life október 1-jén rajtolt, itthon egy hónapos a csúszás. Ezt követően hamarosan megjelenhet egy állatokról szóló dokukat bemutató csatornájuk, amellyel az Animal Planetet semlegesíthetnék kínálatukban, illetve biztosan jön a Digi Film, amely a Film+ és a Film Mania, Film Café területére tör be. A négy tévének kell a hely: mely csatornákat veszik le?
Vágólapra másolva!

Két új csatornát indít novemberben a Digi TV: a Digi Life tematikus tévé az életvitellel, életmóddal foglalkozik a tévétársaság közlése szerint, a Digi World pedig általános tartalmú, élővilággal, történelemmel, utazással, tudománnyal és technológiával foglalkozó műsorokat fog sugározni. Az ígéret szerint "aktuális és érdekes" tartalmakat adnak majd, a Warner, a BBC gyártásában, többek közt.

Az új csatornákon látható műsorokat eredeti formájukban, hirdetések, reklámszünetek és minden egyéb megszakítás nélkül tervezi adni a Digi, amelynek kábeles és műholdas előfizetői egyaránt megkapják a tévéket. A reklámmentes adások mindenesetre nézővonzóak lehetnek, mert sok ismeretterjesztőnek hívott csatorna az 50-60 perces műsorszámokat akár háromszor is megszakítja.

"A sor viszont itt csupán egy rövid időre ér véget, hiszen hamarosan a filmek és az állatvilág kedvelői számára ugyancsak rendkívüli bejelentést teszünk!" - áll a tévétársaság honlapján. Valószínűleg a Digi Animal World és a Digi Film csatornák bevezetéséről van szó, utóbbit már reklámozta is a napokban a Digi Sport a műsorszámok között.

A dtnews.hu szerint pont azért, mert saját tévéket hoz be, a Digi kínálatából való kikerülés esélye fenyegeti a Discovery Channel, Animal Planet, Investigation Discovery, TLC, Dicovery World és Discovery Science csatornákat. A Digi a Discovery csatornák terjesztése ügyében az elmúlt hetekben tárgyalásokat folytatott, azonban a jelzett csatornák terjesztése november 1-től a szolgáltató érdekkörén kívül eső okból nem garantált, mivel állítólag az ÁSZF-módosulás lezárásáig nem sikerült megállapodniuk. A sat-tv-radio.hu portál információi szerint a Discovery árat emelt, ezért nem született megállapodás. Augusztusban 376 ezer háztartás volt szerződésben a megjelenésekor olcsó árakkal a piacra betörő Digi TV-vel, így a változtatások egymilliónál több nézőt érinthetnek.

Látszólag megéri, de kockázatos lépés

Az Animal Planet logikusan a Digi Animal World konkurense, a Discovery-tévék az Digi Life és a Digi World ellenfelei lennének, így részben, üzletileg részben érthető a lépés, hiszen a szolgáltatató nem szeretne saját kínálatában nézőrabló, nagyrészt hasonló tartalmat kínáló riválisokat látni, amelyek műsorának továbbításáért ráadásul fizet. Más kérdés, hogy sok eddigi Digi-előfizető dönthet úgy, hogy év végén szolgáltatót vált, mert kedvenc, kihagyhatatlan szériája épp a Discovery Channelen vagy az Animal Planten futott.

A Discovery részéről egyelőre csak kitérő választ kaptunk: "Továbbra is sugározzuk a Discovery Channel, Animal Planet, ID Investigation Discovery, TLC, Discovery World és Discovery Science csatornákat Magyarországon, és nincs tudomásunk róla, hogy a Digi változtatást tervez a csatornakínálatában. Az érintett nézőinknek azt javasoljuk, hogy érdeklődjenek közvetlenül a Digi ügyfélszolgálatán" - közölték. A Digi TV-nek elküldtük kérdéseinket, választ még nem kaptunk.

Időközben indul a Tv2 új tévéje is, nézze meg itt, lesz-e önnél!